Bøger / skønlitteratur / roman

Lakunen


Beskrivelse


Shepherd vokser op i Mexico. Hans arbejde hos henholdsvis malerægteparret Frida Kahlo og Diego Rivera og kommunistlederen Trotskij gør, at han bliver nødt til at flygte til USA. Det lykkes ham her at slå igennem som forfatter, men han anklages for uamerikansk virksomhed.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2011

af

af

Kirsten Emdal

d. 21. mar. 2011

Bogen henvender sig bredt til læsere med interesse for kunst og for de politiske og samfundsmæssige forhold i Mexico og USA i perioden fra 1920-50.

Den amerikanske forfatter Barbara Kingsolver har tidligere fået 3 romaner oversat. Hun er kendt som en politisk/samfundskritisk forfatter, som samtidig figurerer på bestseller-listerne i USA. I 2010 modtog hun den engelske Orange Prize for denne bog. Man følger den stille og drømmende unge mand Shepherd, som har en mexicansk mor og en amerikansk far. Handlingen starter i hans barndom hos hans mor i 1920'ernes Mexico, og vi følger ham senere i hans arbejde som kok i huset hos kunstnerægteparret Frida Kahlo og Diego Rivera. Lev Trotskij og hans familie flytter senere i eksil i dette hus, og Shepherd bliver nu ansat som hans sekretær. Efter mordet på Troskij må han forlade landet og rejser derfor til USA, hvor det lykkedes ham at slå igennem som forfatter. Fortiden indhenter ham dog, og han ender uforvarende i et politisk spil og bliver anklaget for uamerikansk virksomhed. Forfatteren har bygget bogen op over virkelige personer og handlinger - og har kombineret virkelige aviscitater med fiktive.

Hvis man specielt interesserer sig for Kahlo & Rivera, så kan Ester Bocks Jeg maler mit liv, 2002, også anbefales.

Spændende beskrivelser af Mexicos natur og fortid. Bogens opbygning af mange notesbogs optegnelser og brugen af mange spanske ord/vendinger kan i starten gøre den lidt vanskelig tilgængelig, men den er absolut værd at læse.


litteratursiden.dk

d. 8. aug. 2011

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 8. aug. 2011

En bred roman med et præcist tidsbillede, der giver et indlevet portræt af et rodløst menneske, og som dybest set handler om kunstneren og kunstens vilkår. Kingsolver har altid noget på hjerte, men he...


Berlingske tidende

d. 20. maj 2011

af

af

Per Krogh Hansen

d. 20. maj 2011


Kristeligt dagblad

d. 16. maj 2011

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 16. maj 2011


Weekendavisen

d. 13. maj 2011

af

af

Lars Bonnevie

d. 13. maj 2011