Gå til indholdLakse- og havørredfiskeri - i de jyske åer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

448 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Forfatterens erfaringer fra mere end 40 års fiskeri ved de jyske åer med flue og spinner efter laks og havørred. Opdelt i årets 12 måneder med refleksioner over poesi, filosofi og genteknologi


Anmeldelser (1)


27. maj. 2013

For voksne læsere med lystfiskerinteresser.

Forfatteren har i 40 år fisket efter laks og havørred i Gudenåen, Skjern Å, Karup Å og Varde Å. Bogen er inddelt efter årets måneder. Under hver måned er der ca. 20 korte artikler om emner, der ofte tilhører denne måneds fiskeri og naturforhold. Forfatteren har oplevet meget på vandringerne langs åerne og fortæller om sine egne og andres konkrete oplevelser, fiskemetoder, fiskeudstyr, den omgivende natur og sit syn på miljøforvaltningen. Han fortæller også om nogle af de tanker om livet i det hele taget, som han tænker, når han vandrer derude. Han har også komponeret et musikstykke, der skildrer Gudenåen fra udspringet i Tinnet til udløbet ved Randers. Stykket bringes i fuldt partitur. Illustreret med farvefotos af landskaber, fisk og udstyr.

Der er skrevet meget om lakse- og havørredfiskeri i jyske åer. Bl.a. af Steen Ulnits i Jyllands bedste fiskevande, 2001 og i Ole H. Jørgensens Laksedrømme, 2007, hvor der er historier, der er mere logisk disponeret, og hvor der kun er brugt det nødvendige antal præcise ord, således at fortællingerne hæver sig fra at være enkeltpersoners notater til at blive vejledninger og historier, der kan have manges læseres interesse. Kan også sammenlignes med klassikeren Lystfiskerliv, af Svend Saabye.

En meget detaljeret og fyldig række af personlige beretninger og tanker, som en lystfisker har gjort langs fire jyske åer.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller


Informationer og udgaver

Bog

2013