Gå til indholdLæreren som leder : lederskabsudvikling for lærere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

86 sider: ill.

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Anmeldelser (2)


12. jan. 2015

En lille inspirationsbog og værktøjskasse for praktiserende lærere. Bogen er mest anvendelig i studie- og kursussammenhænge.

Bogen består af to hovedafsnit. Det første, som udgør størstedelen af bogen, beskriver syv temaer inden for emnet klasseledelse. Andet afsnit består af en indføring i brug af studiecirkelformen med bogens syv temaer som eksempler. De syv temaer er: selvindsigt, relationsopbygning, struktur og forudsigelighed, konstruktiv kommunikation, gruppeledelse, håndtering af vanskeligheder samt social kompetence.

Bogen bringer ikke meget nyt, men den er kortfattet, letlæst og overskuelig. En omfattende indholdsfortegnelse muliggør pluklæsning. Den er desværre også præget af en del dårlig sprogbrug, og den henviser til litteratur uden at angive titler - og bogen rummer ingen litteraturliste.

Gennem det sidste tiår er udkommet et væld af titler, som behandler emnet klasseledelse eller klasserumsledelse. I 2014 udkom to omfattende fremstillinger: Elevens læring og udvikling


Relationsudvikling i skolen


Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløb


Klasseledelse i praksis


og Relationsudvikling i skolen. Tidligere er bl.a. udkommet to mere kortfattede fremstillinger: Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløb samt Klasseledelse i praksisGennem det sidste tiår er udkommet et væld af titler, som behandler emnet klasseledelse eller klasserumsledelse. I 2014 udkom to omfattende fremstillinger: Elevens læring og udvikling og . Tidligere er bl.a. udkommet to mere kortfattede fremstillinger: Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløb samt Klasseledelse i praksisGennem det sidste tiår er udkommet et væld af titler, som behandler emnet klasseledelse eller klasserumsledelse. I 2014 udkom to omfattende fremstillinger: Elevens læring og udvikling og Relationsudvikling i skolen. Tidligere er bl.a. udkommet to mere kortfattede fremstillinger: samt Klasseledelse i praksisGennem det sidste tiår er udkommet et væld af titler, som behandler emnet klasseledelse eller klasserumsledelse. I 2014 udkom to omfattende fremstillinger: Elevens læring og udvikling og Relationsudvikling i skolen. Tidligere er bl.a. udkommet to mere kortfattede fremstillinger: Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløb samt Gennem det sidste tiår er udkommet et væld af titler, som behandler emnet klasseledelse eller klasserumsledelse. I 2014 udkom to omfattende fremstillinger: Elevens læring og udvikling og Relationsudvikling i skolen. Tidligere er bl.a. udkommet to mere kortfattede fremstillinger: Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløb samt Klasseledelse i praksis.

Lektørudtalelse

Af

Hans-Christian Uth

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Christina Hostrup

2015-02-13


Informationer og udgaver

Bog

2014