Bøger / faglitteratur til børn / forsøg

Lær om insekter


Beskrivelse


Der er 200 gange flere insekter end mennesker, og de lever overalt på jorden. Om insekterne og deres liv. Mange farvefotos og forslag til praktiske øvelser og undersøgelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 1999

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 16. sep. 1999

Kan børnene ikke nøjes med letlæst og noget overfladisk information om emnet i den helt nyeInsekter af Rod Theodorou, eller får de hurtigt udtømt mulighederne i den lidt mere grundige Robert Snedden: Hvad er et insekt ? (1993), så er her en oplagt bog. Den begynder med en kort introduktion til insekterne, der udgør 3/4 af verdens dyrearter, og deres forskellige ordner, og de forskellige typer insekters biologi beskrives i luft og vand – levevis, sanser, forplantning, livscyklus og sammenhæng med andre elementer i naturen. Det sker i en kort og præcis tekst, der i både brødtekst og billedtekster til de mange farvefotos dækker emnet bredt for de 10-årige og op. Udseendet og stil er internationalt og minder om Dorling Kindersley. Bogen har et praktisk, kvadratisk og godt format. Bogens primære anvendelsesområde er måske i forbindelse med formidling, men den er også spændende til selvstudier og kan læses op/formidles for de endnu yngre og videbegærlige naturelskere. 10 af opslagene er projektsider med ideer til måder at studere insekternes liv på. Forsøgene beskrives klart og tydeligt, så alle kan være med.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 1999

af

af

Steen Agger (skole)

d. 16. sep. 1999

Denne bog, der er af engelsk oprindelse, udsendes samtidig med en bog om fugle i samme serie. Den fortæller ret grundigt om insekternes bygning, sanser, formering, livscyklus, føde, camouflage, advarselsfarver osv. Indimellem afsnittene findes såkaldte projektsider, der indeholder aktivitetsforslag til nogle af de behandlede emner. Disse sider kan give naturinteresserede elever mange gode oplevelser. Bogen er næsten overkorrekt med hensyn til sikkerhed, idet der kræves handsker for blot at grave et hul i jorden eller berøre et stykke frugt. Illustrationerne består af gode tegninger og skarpe farvefotografier. Teksten er ikke helt let, så man skal nok gå i 5. klasse for at kunne forstå det meste. Primært til fritidslæsning, men mange af aktivitetsforslagene kan også benyttes i forbindelse med natur og teknik, lejrskoler mm. I Kryb & kravl 2 (1995), der handler om græshopper, myrer, fluer og andre insekter, er der masser af sjove forsøg og aktiviteter. Den danskproducerede Vilde dyr i klassen fra 1997 har også gode afsnit om insekter.



Informationer og udgaver