Bøger / faglitteratur

Lægernes nyeste våben


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2016

af

af

Morten Brynildsen

d. 16. aug. 2016

Vi går en spændende tid i møde i sundhedsvidenskaben: Banebrydende kirurgiske teknikker, kure mod kræft, redesign af gener og meget mere. En lækkerbisken for "Illustreret Videnskabs" faste læserskare, opgaveskrivere og andre med interesse i medicinsk forskning.

Folkene bag tidsskriftet "Illustreret Videnskab" har begået en ny populærvidenskabelig serie, "Videnskabens nye verden", der beskriver de nyeste gennembrud inden for forskellige videnskabelige felter. Nærværende fjerde bind i serien indeholder 12 kapitler om nyeste forskning inden for bl.a. vacciner, kirurgiske robotter, genmanipulation, transplantationer, bionik, immunterapi og nanorobotter. Solid hardback i A4-format med tidslinje, ordbog og indeks bagerst.

Meget af indholdet lyder som science fiction, men den er god nok. Sundhedsvidenskaben er på det eksperimentelle plan så langt fremme, at utopier begynder at bliver virkelighed. Spændende og informationstung bog, der fint rammer den rigtige populærvidenskabelige balance. Kapitler af overskuelig længde og mange illustrationer.

Tidsskriftsserien "Bionyt, videnskabens verden" har flere numre om samme emner, bl.a. stamceller, epidemier og proteser. Derudover er der en del biografier og læreboglitteratur om emnet, men disse er ikke så lette at gå til som "Lægernes nyeste våben".