Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Kvinden fra Zagreb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

396 sider

Udgivet

2016

Ophav

Philip Kerr(forfatter)

Ole Steen Hansen(oversætter)
Genre og formroman, romaner, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. I 1942 beordres Bernie Gunther til at holde foredrag på en international politikongres i Berlin. Det bliver indledningen på en sag, hvor han på ordre af Joseph Goebbels må en tur til så forsklellige steder som Balkan og Schweiz


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 18. aug. 2016

Hvordan overlevede mennesker med en samvittighed i Det Tredje Rige? Det spørgsmål har Philip Kerr forsøgt at få sin faste hovedperson, Bernie Gunther, til at besvare i efterhånden 9 bøger. Denne tiende vil også blive slugt af hans store publikum.

Som i de tidligere bind i "Berlin Noir" serien giver Kerr sin hovedperson mulighed for at rejse rundt i 2. verdenskrigs kampområder, hver gang møder han nye steder og nye mennesker og hver gang oplever han de samme grusomheder. Denne gang, hvor vi er tilbage i 1942, er det hans onde ånd, Joseph Goebbels, der sætter ham på en opgave med at finde en ung skuespillerindes forsvundne far. Det bringer ham både til Balkans rædsler og til Schweiz' bedsteborgerlige fred. Kerr navigerer igen genremæsigt mellem historisk roman og thriller, og romanen kan, ligesom flere af de tidligere, læses selvstændigt og ude af nummerorden.

Kerr er ferm til at skrue en spændende handling sammen. Han har også styr på research og skaber en sandsynlig historisk ramme, hvor det både er det faktuelle og hovedpersonens lighed med de klassiske amerikanske trediverdetektiver, der skaber det tidstro miljø. Selvom bogen er lidt rutinepræget, vil den stadig kunne fange hans faste publikum.

Harald Gilbers har med sin Nat over Germaniaskabt en thriller med samme ramme, men med en dybere indsigt i dagligdagen i nazitidens Tyskland.


Kristeligt dagblad

d. 19. sep. 2016

af

af

Mie Petersen

d. 19. sep. 2016


Weekendavisen

d. 9. sep. 2016

af

af

Morten Hesseldahl

d. 9. sep. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Philip Kerr

Modtryk, 1. udgave

2016

Ebog

Philip Kerr

Modtryk, 2. udgave

2016

Lydbog (net)

indlæser: Bent Otto Hansen

Modtryk

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Bent Otto Hansen

Modtryk,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2016

Lydbog (cd)

indlæser: Bent Otto Hansen

Modtryk,AV Forlaget Den Grimme Ælling