Bøger / faglitteratur

Kunst på sten! : maling og dekoration


Beskrivelse


Ideer og inspiration til maling og dekorering af sten, der kan anvendes til f.eks. bogstøtter, spillebrikker, brevpressere og brocher.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 5. aug. 2015

Farverig og inspirerende bog om at lave kunst på sten. Kan anvendes af alle, både børn og voksne, der har en kreativ side.

Efter et kort afsnit om glæden ved at samle sten og lade sig inspirere til den kunst, der kan komme ud af den, beskrives de sten, der er bedst anvendelige til formålet. Derpå følger et afsnit om de remedier, der skal bruges i arbejdet med at male på sten, bl.a. akrylmaling, lak, plastisk træ og fimo-ler. Hvis man har svært ved at finde den helt rigtige sten, beskrives fremgangsmåden til at fremstille sin helt egen, unikke sten af fimo-ler. Herefter skal stenene behandles inden selve malingen, og der gives også forslag til evt. at bore huller i stenene. Resten af bogen giver et væld af forslag til ideer, der kan overføres til sten, bl.a. pop-art, biller, ansigter og mandalaer. Bogen afsluttes med anvisninger på, hvordan de færdige sten kan anvendes praktisk i dagligdagen, som fx dørstoppere, bordkort og køleskabsmagneter. Desuden er der et fyldigt register.

Bogen er flot, farverig og inspirerende. Anvisningerne virker lette at gå til og både fingersnilde børn og voksne vil kunne male på stenene, der i bogen er vist i mange flotte fotos.

Der findes en del andre bøger om maling på sten, der bærer en lige så høj kvalitet som indeværende bog, fx Stenmaling.