Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kun et nul


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
102 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
roman
Målgruppe

For 12-15-årige

Originaludgave
2005

Beskrivelse


Sophie har problemer. Hun er blevet taget i at stjæle og klarer sig dårligt i skolen. Hendes mor taler ikke til hende, og de andre voksne i hendes liv presser hende hele tiden til at tale om sine blå mærker. Den eneste, der kender sandheden er Jujube, Sophies eneste veninde. Og nu vil Jujube også have Sophie til at bryde tavsheden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 18. maj 2011

Forholdsvis letlæst ungdomsbog, der især henvender sig til piger fra 12-15 år.

Den foreløbig tredje titel i serien Carlsen ekko, som er en ny serie af ikke så svære bøger til unge. Bogen er spændende, rørende og meget nutidig i sin handling. Sophie har problemer. Hun er blevet taget i at stjæle og klarer sig dårligt i skolen. Hendes mor taler ikke til hende, og de andre voksne i hendes liv presser hende hele tiden til at tale om sine blå mærker. Sophie er bange for, at hun bliver sendt på en institution, hvis hun siger noget. Den eneste, der kender sandheden er Jujube, Sophies eneste veninde. Og nu vil Jujube også have Sophie til at bryde tavsheden, og heldigvis følger Sophie Jujubes råd og hendes liv tager en helt anden drejning. Bogen er aktuel og meget realistisk, og forfatteren holder også slutningen realistisk, selv om der heldigvis er håb og en forholdsvis lykkelig slutning. En rørende, barsk og desværre aktuel historie, som vil fange sine læsere, nok fortrinsvis pigerne. Sproget flyder fint, og bogens sats gør den lettilgængelig. Omslaget er i brune, sorte og gule farver og med et fotografisk forsidebillede.

Der findes mange ungdomsbøger om vold, men ingen helt med denne vinkel og tilgængelighed. Håbet der blev tændt, 2011, trækker linjer til omtalte bog.

Bogen er spændende og let at læse. Den giver et meget fint og troværdigt billede af en ung piges liv, og hvordan det også kan være.