Gå til indholdKristendomskundskab, livsoplysning og medborgerskab


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

274 sider: ill.

Udgivet

2010

genre/form

lærebøgerOriginaludgave

2007


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

Første lærebog beregnet på læreruddannelsens nye fag af samme navn som titlen. Bogen vil også kunne anvendes til faglig opdatering af lærere som underviser i faget kristendomskundskab.

Bogen er, som fagets CKF'er, bygget op over tre temaer: Religion & Kultur, Idéhistorie & Etik, Demokrati & Medborgerskab. Hvert af de tre temaer behandles i to kapitler. I alt har syv forfattere bidraget. Hvert kapitel indledes af tre til fem læringsspørgsmål, som kan være med til at indstille læseren på kapitlets hovedpointer, og hvert kapitel afsluttes med litteraturliste med fortrinsvis dansk litteratur. Teksterne er forholdsvis let tilgængelige, men alligevel er bogen forsynet med et omfattende afsnit med ordforklaringer, således at alle kan være med. I alle tekster anvendes en del diagrammer, skemaer, forklaringsbokse m.m. med henblik på overskueliggørelse. Der afsluttes med et udmærket stikordsregister. Størst udbytte fås nok ved en samlet gennemlæsning af bogen, men for den lidt erfarne er det muligt at vælge ud eller at pluk-læse ved hjælp af registeret.

Tilsvarende materiale findes ikke.

Overskuelig, kompetent og lettilgængelig lærebog som også kan have relevans for fungerende lærere i faget kristendomskundskab i grundskolen.

Lektørudtalelse

Af

Hans-Christian Uth

Folkeskolen

Af

Peter Green Sørensen

Årg. 124, nr. 23 (2007)


Informationer og udgaver

Ebog

2011

Bog

2010

Bog

2007