Gå til indholdKrigslys


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

301 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Den 14-årige Nathaniel og hans storesøster Rachel efterlades i efterkrigstidens London af deres forældre, da faderen tilsyneladende har fået nyt job i Singapore. Men bag det karriereskifte gemmer sig en fascinerende spionhistorie, som først afdækkes mange år senere. Guf for dem som søger et effektivt mix af god historiefortælling og spænding


Anmeldelser (8)


28. sep. 2020

Den 14-årige Nathaniel og hans storesøster Rachel efterlades i efterkrigstidens London af deres forældre, da faderen tilsyneladende har fået nyt job i Singapore. Men bag det karriereskifte gemmer sig en fascinerende spionhistorie, som først afdækkes mange år senere. Guf for dem som søger et effektivt mix af god historiefortælling og spænding.

"I 1945 rejste vores forældre væk og overlod os til to mænd, der muligvis var kriminelle". Sådan starter Michael Onddaatje sin roman, hvor fortælleren er den nu voksne Nathaniel, som forsøger at løse mysteriet om sine forsvundne forældre og finde hoved og hale i sin fortid. En morgen i 1945 præsenterer forældrene deres plan om at flytte til Singapore et år. Meningen er, at Rachel og Nathaniel skal gå på kostskole, og at en mand som forældre omtaler som deres kollega skal have dem sin varetægt. Manden kender de to teenagere allerede, og de giver ham tilnavnet "Natsværmeren". Måneder efter kommer moderen alene tilbage uden at give nogen forklaringer. Det mysterium forsøger den voksne Nathaniel at løse i sine erindringers klare lys. Den canadiske forfatter Michael Ondaatje har fx også skrevet den prisbelønnede Den engelske patient


"I 1945 rejste vores forældre væk og overlod os til to mænd, der muligvis var kriminelle". Sådan starter Michael Onddaatje sin roman, hvor fortælleren er den nu voksne Nathaniel, som forsøger at løse mysteriet om sine forsvundne forældre og finde hoved og hale i sin fortid. En morgen i 1945 præsenterer forældrene deres plan om at flytte til Singapore et år. Meningen er, at Rachel og Nathaniel skal gå på kostskole, og at en mand som forældre omtaler som deres kollega skal have dem sin varetægt. Manden kender de to teenagere allerede, og de giver ham tilnavnet "Natsværmeren". Måneder efter kommer moderen alene tilbage uden at give nogen forklaringer. Det mysterium forsøger den voksne Nathaniel at løse i sine erindringers klare lys. Den canadiske forfatter Michael Ondaatje har fx også skrevet den prisbelønnede Den engelske patient.

Fremragende roman af høj litterær kvalitet, hvor forfatterens atmosfæreskabende og detaljerige sprog er en sand nydelse.

Ondaatje er en unik forfatter. En mere rendyrket britisk spionhistorie finder du fx hos John Le Carré eller Eric Ambler.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Litteratursiden.dk [online]

Af

Marit Haugaard

2020-12-02

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 10. nov. 2020

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 21. okt. 2020

Berlingske tidende

Af

Katherine Diez

d. 28. okt. 2020

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. feb. 2021

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 16. okt. 2020

Information

Af

Thomas Thurah

d. 23. okt. 2020


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Bog

2020

Ebog

2020