Gå til indholdKræft - senfølger og rehabilitering


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

558 sider: ill.

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Anmeldelser (4)


13. dec. 2012

Henvender sig især til fagprofessionelle, der arbejder med behandling af kræftpatienter og især med rehabilitering, også i høj grad for studerende. Bogen vil også være af interesse for kræftpatienter og pårørende, der ønsker viden om, hvad der sker efter behandlingen er overstået. Sproget er dog meget fagligt og svært læseligt i visse af afsnittene.

Enhver dansker kommer i kontakt med kræft, men stadig flere overlever. Her får vi en gennemgang af al den viden, man har på området. Den første del er en gennemgang af de forskellige kræftformer med hovedvægt på senfølgerne, i anden del beskriver en række eksperter den viden om senfølger, og hvad man kan gøre for at forebygge og behandle dem. Fx beskrives kostens indvirkning, træning, smertebehandling, arbejdslivet, sexliv osv. Til sidst beskrives 4 behandlingstilbud, bl.a. to kommuners tilbud til kræftpatienter. Forfatterne er læger, men også cand.psych'er, sygeplejersker, antropologer mm. Redaktøren er læge og forskningsleder.

Der findes ikke tilsvarende litteratur, der samlet beskriver senfølger efter kræftbehandling på et fagligt niveau. Den adskiller sig fra de mange biografier fx Kræft æde mig, 2012 af Charlotte Birchow. Den der kommer nærmest er At leve med kræft, 2012, men den behandler selve kræftsygdommen og henvender sig til patienter og pårørende, hvor denne mest er henvendt til personalet.

Et must for alle fagprofessionelle, fx fysioterapeuter, læger, sygeplejersker, psykologer, der arbejder med kræftpatienter.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Sygeplejersken

Af

Lise Bjerrum Thisted

Årg. 113, nr. 6 (2013)

Fysioterapeuten

Af

Vibe Maegaard

Årg. 95, nr. 4 (2013)

Dagens medicin


Informationer og udgaver

Bog

2013