Bøger / faglitteratur

Kræft på nært hold


Beskrivelse


Personlig bog, der via interviews og egne beretninger sætter fokus på en bred vifte af de følelser, der opstår, når man er tæt på et menneske, der rammes af kræft.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 13. sep. 2016

Pårørende til kræftramte er i fokus i denne bog, der gennem interviews og personlige beretninger kommer omkring mange af de følelser, der rammer en, når et nært familiemedlem bliver syg af kræft.

Forfatteren har selv oplevet at have både en forældre, en partner og et barn med kræft. I denne bog sætter han fokus på de følelser og den tilstand, der opstår, når et menneske man elsker rammes af kræft. De første kapitler tager udgangspunkt i forfatterens egen historie og fortæller om oplevelsen af at være henholdsvis partner, forældre og søn af en kræftramt. Derefter følger kapitler om kommunikation, åndelighed, angst for døden, forhold til sundhedspersonalet og økonomi. Bogen veksler mellem interviews med forskellige kompetencepersoner eller andre pårørende og forfatterens egne refleksioner og beretninger. Indimellem brydes teksten op af faginformationer eller refleksive betragtninger. Bagerst korte faktainformationer samt litteraturliste.

Velskrevet og personlig bog, der via interviews og egne beretninger sætter fokus på en bred vifte af de følelser, der opstår, når man er tæt på et menneske, der rammes af kræft. Den direkte samtale mellem forfatteren og de interviewede fungerer fint og vil vække genklang hos mange.

For nogle år siden kom Der er også engle, der også sætter de pårørende til kræftsyge i centrum. Nærværende bog virker ikke helt så faglig i sin opbygning, men har til gengæld en mere personlig udtryksform.