Gå til indholdKosmos og katastrofer : noveller og essays


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

112 sider: ill.

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


En samling bestående af noveller, faglige essays og et enkelt episk digt, der alle har science fiction eller horror som tema. Et nedslag i den danske litterære genrescene, der også trækker tråde til udlandet


Anmeldelser (1)


7. jun. 2012

Bogen er et must for fans af science fiction og horror, og for dem der gerne vil vide noget mere om, hvad der rører sig på den danske genrescene. En smal udgivelse som fortjener en plads på de danske folkebiblioteker.

Kosmos og katastrofer er en omfattende samling på trods af, at den kun er 100 sider lang. Samlingen er blevet til i forbindelse med Fantasticon 2012, en kongres for de fantastiske genrer, og indeholder 4 noveller, et digt og 4 essays. De velskrevne noveller er centreret om horror og science fiction. Det ene essay er en introduktion til forfatteren Alastair Reynolds, det andet omhandler katastrofer og undergang, det tredje er en gennemgang af den danske litterære genrescene og det fjerde er en introduktion til redaktøren Ellen Datlow. Samlingen er redigeret af Klaus Æ. Mogensen, som også står bag det spændende forord og det ene essay.

Der nævnes mange spændende forfattere i samlingen, både indenfor horror og science fiction, som man bør opsøge. Der er eksempelvis Jonas Wilmanns Frygt-filerne, A. Silvestris Pandaemonium og Niels E. Nielsens Vagabondernes planet. Derudover vil jeg anbefale, at man læser nogle af de omtalte internationale klassikere som Nevil Shutes Ventetid og Tidsmaskinen af H. G. Wells. Desuden bør man surfe forbi www.fantasticon.dk.

Aktuelt og vigtigt nedslag i den danske genrelitteratur, som både underholder og oplyser. En fin udgivelse.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe


Informationer og udgaver

Bog

2012