Bøger / skønlitteratur / roman

Korsborg : en asakrimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
439 sider
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, krimi
Originaludgave
2019

Beskrivelse


Krimi. I den fiktive købstad Korsborg på Sjælland bliver den unge kvinde Marie fundet brutalt myrdet. Det ligner et rituelt mord. I Korsborg er der både asatroende og en kristen sekt, og mordet får konflikter til at blusse op. Og så myrdes der endnu en ung kvinde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2019

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 29. nov. 2019

En kvinde findes brutalt myrdet. Det lugter langt væk af en ritual handling! Det bliver starten på en brutal fortælling, hvor asatro spiller en meget central rolle. Bogen lanceres, meget rammende, som en "asakrimi". For læsere af krimier og spændingsromaner.

Korsborg er en fiktiv provinsby på Sjælland. Her bliver den unge kvinde Marie fundet brutalt myrdet. Det ligner et rituelt mord. I Korsborg er der både asatroende og en kristen sekt, og mordet får konflikter til at blusse op. Johan, der er kommunikationsmedarbejder i Korsborg, var tidligere gift med Marie, og sammen med kriminalassistenten Ingerlise forsøger han at komme til bunds i sagen. Men så myrdes endnu en kvinde, som Johan har en tæt relation til! Bogen består af 53 kapitler fordelt på 440 sider.

"Korsborg" er en herlig ambitiøs, underholdende og varmblodet krimi. Kombinationen af klassisk efterforskningsarbejde, hedenske ritualer, sex og selve provinsstemningen sidder lige i skabet. Man fornemmer tydeligt det imponerende researcharbejde og Stefansson har et godt sprog. Udover Johan og Ingerlise har romanen et stort og spraglet persongalleri - bogen indledes med en beskrivelse af personerne.

Stefansson står bag den fine krimiserie om Marcelo Krankl, eksempelvis Højt spilOdins labyrint, som netop også er kendetegnet ved det fornemme researcharbejde. I Odins labyrint spiller den nordiske mytologi også en central rolleStefansson står bag den fine krimiserie om Marcelo Krankl, eksempelvis Højt spil, som netop også er kendetegnet ved det fornemme researcharbejde. I spiller den nordiske mytologi også en central rolle.