Gå til indholdKonkurrencestatens pædagogik : en kritik og et alternativ


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

176 sider

Udgivet

2015

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Om forandringerne indenfor uddannelsessystemet og nogle af de pædagogiske og samfundsmæssige konsekvenser af disse forandringer


Anmeldelser (5)


15. apr. 2015

Et kritisk indspark i folkeskoledebatten, som gør op med konkurrencestatens pædagogik og viser en anden vej for både uddannelsessystemet og for samfundet. Bogen har relevans for alle med interesse i skoleverdenen og den verserende skoledebat.

Bogen beskriver forandringerne indenfor uddannelsessystemet og de følger, det får samfundsmæssigt ved en udvikling hen mod et overfladisk lydighedssamfund med statslig topstyring. Efter denne kritik vises der en alternativ vej med afsæt i Kierkegaards kærlighedsbegreb.

"Konkurrencestatens pædagogik" er et kritisk, men meget relevant og interessant indspark i folkeskoledebatten, som pointerer og debatterer nogle af de pædagogiske og samfundsmæssige konsekvenser af de politiske beslutninger indenfor uddannelsesområdet.

Læsere med interesse i denne udgivelse vil også gerne læse forfatterens Pædagogikkens evige genkomst


, som er en samling af forfatterens blogindlæg på Danmarks Lærerforenings hjemmeside i perioden 2011-2014, hvor skolereformen skabes og afprøvesLæsere med interesse i denne udgivelse vil også gerne læse forfatterens Pædagogikkens evige genkomst, som er en samling af forfatterens blogindlæg på Danmarks Lærerforenings hjemmeside i perioden 2011-2014, hvor skolereformen skabes og afprøves.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 30. maj. 2015

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Jens Raahauge

2015-06-24

Studier i pædagogisk filosofi [online]

Af

Anders Dræby Sørensen

Årg. 4, nr. 1 (2015)

Dansk pædagogisk tidsskrift

Af

Niels Rosendal Jensen

2015, nr. 3


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Ebog

2015

Bog

2015