Gå til indholdKongens nye skoler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

16 sider: ill. i farver ; 15 cm

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


I 1814 vedtog kong Frederik den Sjette 5 nye love for at få de danske børn mere i skole. Fremover skulle børn i skole når de fyldte 7 år


Anmeldelser (1)


21. mar. 2014

I serien Vild med viden kommer her 8 hæfter med viden om skolelivet gennem tiderne. Bøgerne er skrevet af historikere ansat på de danske museer og kan læses af børn fra 10 år i forbindelse med et museumsbesøg, et undervisningsforløb om skolen i gamle dage eller bare af interesse.

Hæfterne er i lommeformat, så man kan have dem med sig på et museumsbesøg, hvor de 16 siders læsning kan være med til at øge udbyttet af besøget. De 16 sider er ligeligt fordelt mellem illustrationer og tekst. Hæfterne behandler forskellige historisk relevante emner om skolen som eksempelvis skolemad, skolebørn i arbejde samt straf og smæk. Bøgerne inspirerer til museumsbesøg samt til at føle skolen i gamle dage på egen krop.

Ønsker man at læse mere om skolen gennem tiderne, kan man læse videre i Skolen i gamle dage, 2009 i serien De små fagbøger. I undervisningssammenhænge kan det anbefales at anvende serien Børn i historien med eksempelvis titlen Født til grød eller gås, 2002, som også behandler barndommen og skoletiden i gamle dage.

8 hæfter i lommeformat fulde af viden om den danske skoleverden gennem tiderne. Hæfterne kan hyggelæses af videbegærlige børn og deres forældre eller anvendes i undervisningssammenhænge.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen


Informationer og udgaver

Bog

2014

Punktskrift

2014

Lydbog (net)

2014

Ebog

2014