Gå til indholdKongelige mord i middelalderen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

218 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


At være konge i vikingetid og højmiddelalder var et yderst risikabelt job, der kunne ende med døden. På kun 300 år blev der dræbt otte konger, plus det løse. Læs her hele historien om de kongelige mord, og bliv klogere på datidens magtforhold. For den historieinteresserede læser, men bestemt også for den opgaveskrivende


Anmeldelser (5)


11. mar. 2022

At være konge i vikingetid og højmiddelalder var et yderst risikabelt job, der kunne ende med døden. På kun 300 år blev der dræbt otte konger, plus det løse. Læs her hele historien om de kongelige mord, og bliv klogere på datidens magtforhold. For den historieinteresserede læser, men bestemt også for den opgaveskrivende.

Efter et forord og en indledning starter fortællingen om de danske kongemord. Her er Harald Blåtand første punkt på dagsordnen, hvor hans "sag" beskrives som et fadermord. Herefter går det slag-i-slag med fortællingerne om de mange højtprofilerede mord. Læs eksempelvis om halshugningen af Erik Plovpenning, om Erik Klippings død ved 56 stiksår og om Kong Knud - Danmarks første helgenkonge. Bogen afsluttes med en litteraturliste, noter, en billedliste samt et navneregister.

Det var et farligt job at være konge i vikingetid/højmiddelalder her i Danmark, hvilket er noget denne bog belyser på bedste vis. Teksten er yderst velskrevet og velformuleret, forfatteren holder den røde tråd hele bogen igennem og så er den spændende. Forfatteren formår at fortælle de forskellige historier med en ordentlig bunke action, så man som læser er virkelig godt underholdt og til tider sidder på kanten af stolen.

For yderligere historier om danske kongemord se: Kongelige mord i Danmarkshistorien


For yderligere historier om danske kongemord se: Kongelige mord i Danmarkshistorien.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Historie-online.dk [online]

Af

Kresten Søe

2022-03-02

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 24. feb. 2022

Information

Af

Georg Metz

d. 18. mar. 2022

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Ole Halding

Nr. 233 (2022)


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022