Bøger / faglitteratur / bibliografier

Konflikten i Syrien : årsager, konsekvenser og handlemuligheder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I bogen giver en række forfattere deres bud på de mange aspekter af konflikten i Syrien.

Indhold

Indre Faktorer (Søren Schmidt: Regimets karakter og dets betydning for konflikten. Thomas Vladimir Brønd: Den sekulære opposition - hvem er de og hvad vil de? Jakob Skovgaard-Petersen: Sameksistens og sekterianisme i Syrien. Lars Erslev Andersen: Terrorisme og oprørskamp i Irak og Syrien. Joshka Wessels: Videooptagelser og den kollektive erindring. Lars Cramer-Larsen: De militære perspektiver af den syriske borgerkrig) ; Ydre faktorer (Peter Viggo Jakobsen: Hvorfor standser det internationale samfund ikke krigen i Syrien? Søren Schmidt: Internationalisering og regionalisering af konflikten. Bjørn Møller: R2P - hvorfor Libyen, men ikke Syrien? ; Et småstatsperspektiv - den humanitære udfordring ; Konklusion og perspektiver


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 13. maj 2015

Hvad er det, der er gået galt i Syrien? En række eksperter giver her nogle analyser af den situation landet er i. Den retter sig mod forskere, samfundsdebattører, journalister og studerende og (kvikke)elever i folkeskolens øverste klasser.

I ti kapitler, der er delt i to grupper, indre- og ydre faktorer, søger forskellige eksperter at forklare, hvad det er, der har ført Syrien ud i den nuværende situation. Artiklerne, der har hver sin forfatter, er alle på akademisk niveau. De enkelte artikler strækker sig over en halv snes sider, og er opdelt i underkapitler. De afsluttes hver med en konklusion ligesom bogen som helhed afsluttes med en samlet perspektivering. Der er litteraturlister efter hvert kapitel og ganske få illustrationer.

De enkelte kapitler er sprogligt forskellige, men alle relativt vanskelige at læse. De enkelte analyser er imidlertid væsentlige brikker til forståelse af situationen i landet, og selvom de ikke alle leder til samme konklusion, er bogen indsigtsfuld, og har appel til alle, der har en seriøs ambition om at forstå den komplekse baggrund for den voldsomme konflikt bare en smule bedre. Det er ikke alle indlæg, der er helt up to date, men det det rokker ikke ved bogens samlede væsentlighed.

Forsvarsakademiets Borgerkrigen i Syrien supplerer nærværende bog, men de overflødiggør ikke hinanden.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 1. feb. 2016

af

af

Laura Schousboe

d. 1. feb. 2016