Gå til indholdKøbenhavn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

96 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Om Københavns historie, kultur, natur og seværdigheder. Med opgaver


Anmeldelser (1)


1. jan. 1970

Bogen henvender sig til lærere og elever, der skal på lejrskole i København. Desuden egnet til opgaveskrivning og projekter om hovedstaden samt som en generel introduktion til København. Kan læses fra ca. 12 år.

Læseren får gennem denne bog en kortfattet gennemgang af Københavns historie med udgangspunkt i forskellige bygninger, som stadig kan ses i byen. Historien er kronologisk begyndende med resterne af Absalons Borg fra omkring 1150 under Christiansborg og sluttende med de nyeste bygninger for eksempel Operaen. Den tætte tekst er illustreret med mange fotos med undertekst. Der er desuden indsat gule bokse med supplerende tekst til konkrete historiske begivenheder.

Der findes rigtig mange bøger om Københavns bygninger og kvarterer, der også medtager bygningernes historie. Men der er ikke andre, der går kronologisk frem som denne gør. Det gør, at bogen ikke ligefrem er nogen guide, men den giver en forståelse for, hvorfor København ser ud som den gør i dag.

Det er bestemt interessant læsning. Og hvis man ikke lige har Københavns og dermed en del af Danmarks historie present, så giver denne lille bog en hurtig gennemgang, hvor de vigtigste begivenheder nævnes i forbindelse med kendte bygninger, gader og kvarterer. Den kan være en øjenåbner og inspiration til videre fordybelse. Kan stå både på folke- og skolebiblioteket. Bogen henvender sig fortrinsvis til voksne læsere.

Lektørudtalelse

Af

Ingrid Martlev


Informationer og udgaver

Bog

2007