Bøger / skønlitteratur / digte

Knuste kastanjer
Søvnige får


Beskrivelse


Digtsamling, hvor digteren inviterer læseren med på en tur i kærlighedens karrusel set fra en ung mands synsvinkel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 11. juni 2015

Tag med på en ung mands rejse i kærlighedens karrusel udtrykt i digte. For dig som læser digte, og søger en lettilgængelig digtsamling.

Dino Elezovic debuterer som 22 årig med denne bog, hvor 2 digtsamlinger er samlet i en bog. Samlingerne hedder "Knuste kastanjer" og "Søvnige får". Digtene er enkelte linjer som fx "Du er bare krummer på mit bord af kvinder" og længere prosadigtning som: "For hvis vi i sandhed tager fat og våger over vores forstand som mødre hvis pistoler er ladt, klar til at tilintetgøre og blæse huller i kraniet på forføreren som lurer..." Den unge digter er bosat i Svendborg, og han beskæftiger sig også med musik og skuespil.

Dejlige digte, hvor Dino Elezovic vellykket sætter poetiske ord på den altid svære kærlighed. Det ene år han er iflg. presseomtalen er bosat i Odense er inspiration for samlingen, hvor kærlighedens mange facetter er omdrejningspunkter. Det er velgørende at læse og føle den unge mandlige digters romantiske glød, der ikke sætter kvinder på uklædelige piedestaler, men favner kvinden i den symbiose kærligheden er: "Kvinde kast dit hår/ Lad os sove i bløde puder/duftende af elskov/Kvinde kast dit hår over evigheder/ lad os undre/uden at konkludere / Kvinde kast dit hår.".

Kan sammenlignes med andre unge danske debuterende digtere, men ikke umiddelbart nogen oplagte at sammenligne med.Informationer og udgaver