Bøger / faglitteratur / biografier

Knud Holscher


Beskrivelse


Om arkitekten Knud Holscher (f. 1930), der har givet form til stort set alt i et moderne velfærdssamfund, fra lufthavne og universiteter til barnevogne og brillestel.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 29. jan. 2016

Serien "Danske designere" samler store navne i dansk design. Disse to bøger præsenterer de to designere Nanna Ditzel og Knud Holscher. For alle med interesse for dansk design.

Direktør ved Louisiana Museum for Moderne Kunst Poul Erik Tøjner er redaktør på serien, hvor der genne en række monografier sættes fokus på de største navne indenfor dansk design. Nanna Ditzels arbejde præsenteres fra starten på snedkerdagskolen til hendes karriere som verdensnavn. Gennem karrieren er hun garant for skulpturelle og eksperimenterende møbler og genstande. Mange af hendes arbejder tager udgangspunkt i menneskets krop, og leger med muligheder i kraft af former og tekstiler. Bindet om Knud Holscher beskriver en designer med en stringens og minimalistisk stilrenhed. Han produktion findes utallige steder som fx bygninger, skiltning, byrumsudstyr og praktiske løsninger i privatsfæren. Bøgerne er illustreret med fotos og tegninger fra begges produktioner. Strukturen indbyder til målrettet arbejde og studiebrug.

Både Nanna Ditzel og Knud Holscher betragtes som giganter på både den danske og internationale designscene. Bøgerne er tilgængelige, fint illustrerede og kommer grundigt omkring de to kunstneres liv, deres tanker og de miljøer de var en del af. Absolut anbefalelsesværdige.

Der findes tidligere udgaver af begge udgivelser, men der vurderes ikke at være en væsentlig forskel.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2005

af

af

Lise Widding

d. 28. juli 2005

Knud Holscher er en af de danske designere, der har vundet internationalt ry, og som ofte nævnes som Arne Jacobsens arvtager. De står begge for et kompromisløst krav til kvalitet, og for begges vedkommende er der tale om en utrolig alsidighed i de opgaver, de har interesseret sig for. Holscher har arbejdet med fornyende formgivning af stort set alt i vores omverden, lige fra lufthavne til brillestel. Lektor ved Kunstakademiets arkitektskole Christian Harlang fortæller her om hans udvikling og sætter ham ind i en sammenhæng med danske og udenlandske designikoner. Han karakteriserer Holschers design, som bygger på en gennemtænkt systematik med nogle få geometriske grundformer, der har muligheder for utallige kombinationer. Bogens anden halvdel viser en række udvalgte værker, bl.a. Odense Universitet, Bahrain Civic Center, Holschers eget hus, designserien D-line, stomiposer, byinventar som busstoppesteder og informationssøjler for metroen, en brændeovn og en barnevogn. Bogen giver et fint billede af spændvidden og konsekvensen i Holschers produktion, og den er som de øvrige titler i serien Danske designere selv et eksempel på et smukt og stramt design.


Ark.byg

Årg. 43, nr. 7 (2005)

af

af

Tage Schmidt

Årg. 43, nr. 7 (2005)