Gå til indholdKlubben : en undersøgelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

237 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Journalisten Matilda Gustavssons (f. 1987) beretning om hendes oprulning af den svenske skandalesag, hvor seksuelle overgreb i det finkulturelle miljø fik store konsekvenser for Det Svenske Akademi og Nobelprisuddelingen i litteratur


Anmeldelser (6)


29. nov. 2019

Journalistisk beretning om oprulning af den svenske skandalesag, hvor seksuelle overgreb i det finkulturelle miljø fik store konsekvenser for Det Svenske Akademi og Nobelprisuddelingen i litteratur.

En ung journalist får færten af usædvanlig grov seksuel adfærd af Jean-Claude Arnault. En franskmand, der har formået at positionere sig i det finkulturelle miljø i Stockholm. Alle ved - men ingen taler om - at han har en særdeles grov adfærd overfor kvinder. Langsomt får den unge journalist samlet beretninger fra 18 kvinder, og det kulminerer i en artikel i Dagens Nyheter. Det sætter gang i en retssag, hvor JCA får 2 1/2 års fængsel, og i et vældigt røre i det Svenske Akademi, der har en helt særligt magtstatus i Sverige, da JCA er gift med en fremtrædende forfatter og medlem af Akademiet. Bogen er journalistens beretning om sagens oprulning, hvordan det har påvirket hende selv, og hvordan det har åbnet hendes øjne for sammenspistheden og magtfuldkommenheden i Det Svenske Akademi. Sagen har vakt stor opmærksomhed i medierne også uden for Sveriges grænser.

Bogen giver baggrundsstoffet for avisskandalerne i en personlig journalistisk fortælling. Som dansker er man måbende overfor det selvoptagede, gammeldags kulturelle miljø, som set fra vores side af Sundet hører en anden tid til.

Tidligere på året er udkommet en bog af en dansk forfatter, der går i rette med beskyldningerne og synsvinklen i bogen: Den nordiske MeToo-revolution 2018 - og dens omkostninger


Tidligere på året er udkommet en bog af en dansk forfatter, der går i rette med beskyldningerne og synsvinklen i bogen: Den nordiske MeToo-revolution 2018 - og dens omkostninger.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Point of view international [online]

Af

Steffen Groth

2019-12-13

Berlingske tidende

Af

Jakob Steen Olsen

d. 3. dec. 2019

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 13. dec. 2019

Børsen

Af

Line Rasmussen

2019-12-20

Kvinden & samfundet

Af

Christina Alfthan, Katrine Kanne Albæk

Årg. 136, nr. 1699 (2020)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Bog

2020

Ebog

2020

Punktskrift

2020