Gå til indholdKlasseledelse og fag : at skabe klassekultur gennem fagdidaktiske valg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

240 sider: ill.

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Anmeldelser (3)


20. apr. 2011

Primære målgruppe er lærere i folkeskolen samt lærerstuderende, der her får en fin samling af artikler, der alle handler om klasseledelse set ud fra 11 forskellige fag i fagrækken i den danske folkeskole. Bogen vil være oplagt i studiekredse, individuel interesselæsning og faglig efteruddannelse.

I Dafolos serie Undervisning og læring er kommet et meget kompetent indlæg i klasseledelse. Efter et kort resumé af indholdet i de efterfølgende kapitler er der et indledende kapitel generelt om klasseledelse, relationer og dialog i undervisningen. I de efterfølgende kapitler beskrives emnet gennem fagene dansk, engelsk, kristendomskundskab, historie, samfundsfag, naturfagene, matematik, idræt, musik, billedkunst og design (sløjd/håndarbejde). Hvert fag har forskellige tilgange til klasseledelse, men hele tiden bygget op omkring aktuelle cases krydret med relevante teoretiske baggrunde. Selvom det er fagtermer, der anvendes, er teksten rimelig let at læse. Hvert kapitel afsluttes med relevant liste over supplerende litteratur. Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bagest er der en kort beskrivelse af bidragyderne til antologien.

Læreren som leder (11/18), Relationsorienteret klasseledelse (10/30) og Lederstil i klasseværelset (09/40) behandler også emnet, men ikke så fagrelateret som denne.

Oplagt anskaffelse til lærerbiblioteket og pædagogiske samlinger.

Lektørudtalelse

Af

Karsten Boll

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Louise Nabe-Nielsen

2011-06-10

Dansk pædagogisk tidsskrift

Af

Bodil Christensen

2011, nr. 4


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011