Bøger / faglitteratur / vejvisere

Klagehåndbogen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hvor henvender man sig som privat forbruger, hvis man har klager over forsikrings- eller pensionsforhold? Og hvem tager man kontakt til, hvis den tjenesteydelse, man har modtaget på et dansk hotel, restaurant, vandrehjem eller forlystelsespark, ikke levede op til det, man har betalt for? Claus Leick tager i Klagehåndbogen fat på disse og en række andre spørgsmål og giver læseren en nem og systematisk oversigt over 80 forskellige anke- og klagenævn, der for oversigtens skyld er inddelt i hovedemner, såsom erhvervsforhold, forbrug, sociale forhold og trafik. Klagehåndbogen spænder både over kendte institutioner såsom Forbrugerklagenævnet og Familiestyrelsen samt mindre kendte nævn såsom Ankenævnet for hulrumsisolering og Havneklagenævnet. Under hver af de mange klageinstanser findes en let tilgængelig oversigt over alle de oplysninger, man som forbruger har brug for: Hvem skal man sende sin klage til? Hvilke betingelser skal være opfyldt for at klage? Er det muligt efterfølgende at få sin klage prøvet hos en overordnet myndighed? Sammen med emneinddelingen gør bogens detaljerede indholdsfortegnelse og omfattende stikordsregister det nemt at finde frem til lige den klageinstans, man har brug for. Kræv din ret!

Indhold

Arbejdsmarked ; Bolig og byggeri ; Erhvervsforhold ; Forbrug og tjenesteydelser ; Individ og samfund ; Kultur, medier og kirke ; Miljø og energi ; Retsvæsen og forsvar ; Skat og ejendomsvurdering ; Sociale forhold ; Sygdom og sundhed ; Trafik ; Uddannelse ; Andre instanser der behandler klager


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2008

af

af

Kent Skov

d. 26. nov. 2008

Bogen er primært en håndbog over klageinstanser til opslagsbrug, men personer, organisationer og virksomheder kunne have interesse i også at låne bogen for at nærlæse og få et overblik over de forskellige klagemuligheder. Forfatteren skriver dog selv, at bogen ikke er tænkt som inspirationskilde for kværulanter!.

Håndbog med ca. 90 offentlige og private danske klageinstanser og nævn, som umiddelbart virker godt dækkende. Alle instanser er forsynet med kontaktoplysninger med adresse og hjemmesideoplysninger forsynet med kort og præcis beskrivelse af ansvarsområderne for den pågældende instans, og hvordan de er sammensat. Der er desuden angivet statusstatistik over sagsbehandlingen, hvor oplysningerne er opgjort. Endvidere er det nævnt, om det er muligt at at få den enkelte afgørelse prøvet ved en overordnet myndighed. Bogen er emneinddelt i 13 kategorier, fx Arbejdsmarked, Forbrug og tjenesteydelser, Individ og samfund (der også omfatter et par EU-instanser men fx ikke Forbruger Europa), Sundhed og sygdom, Uddannelse og studiestøtte m.fl. samt stikordsregister. Det gør bogen lettere at anvende, netop når man har et specifikt klagepunkt. Håndbogen er en blandt flere i en ny serie fra DJØFs forlag.

Der findes litteratur om enkeltinstanser, fx EUs ombudsmand og klagesamlinger på social- og patientområdet. I samme serie er også lige kommet Mægling.

Udmærket og overskuelig lille håndbog med samlet oversigt over junglen af offentlige og halvoffentlige klageinstanser.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 1999

af

af

Kent Skov

d. 22. nov. 1999

Nyttig og tiltrængt håndbog i det offentlige klagesystem, der bl.a kan afløse den veltjente, men nu forældede Lademanns klagevejviser af Gladbo. Bogen har udover en beskrivelse af og henvisning til den enkelte specifikke anke- eller klageinstans samtidig en guidefunktion og et samlet overblik over det vidt forgrenede, men ukoordinerede klagesystem.Bogen er systematisk opdelt i disse 14 hovedafsnit, der yderligere er underordnet alfabetisk efter instansens navn: Bolig og byggeri, Erhvervsfohold, Forbrug og tjenesteydelser, Individ og samfund, Kultur, medier og kirke, Miljø og Energi, Retsvæsen og forsvar, Skat og ejendomsvurdering, Sociale forhold, Sygdom og sundhed, Trafik, Uddannelse og Andre instanser der behandler klager. Sidstnævnte omfatter bl.a. Ombudsmanden og Forbrugerombudsmanden og ministerier, amter og kommuner. Der er et opslag på hver instans med en beskrivelse af funktion og opbygning og fyldige adresseopysninger m.v. Et stikordsregister letter fremfindingen af en specifik klageinstans. Velegnet til både udlåns- og referencebrug, selv om forfatteren, der er journalist i sit forord besværgende skriver, at bogen "ikke (er) tænkt som en inspirationskilde for kværulanter og andre, der som tidsfordriv klager over ligegyldigheder".


Ugeskrift for retsvæsen

Årg. 135, nr. 10 (2001)

af

af

Eva Smith

Årg. 135, nr. 10 (2001)


Nyhedsmagasinet Danske kommuner

Årg. 31, nr. 3 (2000)

af

af

Niels Pinholt

Årg. 31, nr. 3 (2000)