Bøger / skønlitteratur / roman

Kirsebærtiden


Beskrivelse


Hovedpersonen flygtede i slutningen af 1950'erne fra Østtyskland, hvor han efterlod sig elskerinder og en lovende teaterkarriere. Efter murens fald vender han tilbage til Berlin, som gemmer på hemmeligheder, der giver ham håb om en lysere fremtid. Hvis han tør gribe den.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2014

af

af

Michael Olsen

d. 4. feb. 2014

Romanen Kirsebærtiden henvender sig mest til kvinder. Mænd kan dog også sagtens læse med, og det gør ikke noget, hvis man interesserer sig for Østtyskland og/eller teater. Jeg forestiller mig også, at romanen kan bruges i læsekredse.

Den mandlige hovedperson i Kirsebærtiden flygter fra Østtyskland i slutningen af 1950'erne og ankom til Danmark, hvor han har levet et stille liv ansat på et teater, hvor han stiller kulisser op. Efter murens fald får han lyst til at genopleve eller måske -konfrontere det Berlin, han i sin tid flygtede fra, og hvor han efterlod kvinder han havde elsket eller blot elsket med samt en lovende karriere i DDR's dengang største teaterkompagni. Men rejsen tilbage afdækker hemmeligheder, der ryster ham i sin grundvold og som tvinger ham til at tage sit tidligere og fremtidige liv op til revision. Sproget er flot, og man mærker, at forfatteren har sympati for sine fiktive og mindre fiktive personer. Man får som læser noget med at tænke over efter sidste side er vendt.

Vil man vide noget om systemet i Østtyskland og hvordan det påvirkede sine indbyggere, så er filmen De andres liv, 2007 god. Nogle læsere vil måske også gerne efter endt læsning dykke ned i værker om Bertolt Brecht, der er med i Kirsebærtiden som en væsentlig bifigur.

Romanen er velskrevet, handler om mænd og livskriser og henvender sig måske nok mest til kvinder. Den kan også bruges til læsekredse og bør være bredt repræsenteret.


Berlingske tidende

d. 8. mar. 2014

af

af

Eva Pohl

d. 8. mar. 2014


Politiken

d. 13. apr. 2014

af

af

Søren Vinterberg

d. 13. apr. 2014


Kristeligt dagblad

d. 10. mar. 2014

af

af

Claus Grymer

d. 10. mar. 2014


Weekendavisen

d. 21. feb. 2014

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 21. feb. 2014