Gå til indholdKierkegaard - den misforståede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

130 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Et forsøg på at skitsere de vigtigste strukturer i Søren Kierkegaards (1813-1855) strukturløse tekster med eksempler på, hvorfor det er så let at gå fejl af hans tekster


Anmeldelser (2)


13. jan. 2012

Bogen henvender sig til alle Kierkegaard-interesserede, og lidt kendskab til hans tankeverden er absolut en fordel. Den kan også finde anvendelse i forskellige uddannelsessammenhænge, folkeuniversitetet og aftenskoler.

Mag.art. i filosofi Birgit Bertung har et stort kendskab til Kierkegaards tanker og skrifter. I en årrække har hun siddet i Kierkegaard-selskabets bestyrelse. Det er hendes udgangspunkt, at mange går fejl af hans tekster og deres komplekse indhold og ikke forstår hans originalitet. Kierkegaard skriver ikke let, og det var hans opfattelse, at læseren skulle anstrenges med henblik på at tænke og handle. Det bliver man også i denne bog, hvor forfatteren kompetent og vidende i 10 kapitler med hvert sit tema forsøger, gennem grundige analyser, dialog og kritik af andre Kierkegaard-fortolkere og udvalgte eksempler fra Kierkegaard, at anskueliggøre misforståelserne og hvordan de kunne eller skal forstås.

Bøger om Kierkegaard udkommer hele tiden og med et forskelligt indhold og niveau. Forfatteren har selv i de seneste år udgivet: Kierkegaard, kvinder og kærlighed, 2010, Kierkegaard-begreber, 2010, Kierkegaard - kunsten at kommunikere, 2009, Kierkegaard - hvad vil han?, 2005.

En overskuelig og tankevækkende bog om Kierkegaards tænkning og filosofi og de misforståelser, hans tekster ofte har været udsat for.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Kristeligt dagblad

Af

Daniel Øhrstrøm

2011-12-27


Informationer og udgaver

Bog

2011