Bøger / skønlitteratur til børn

Karthagos spøgelser


Beskrivelse


Tegneserie. Lejesoldaterne Helvedeskoblet fortsætter deres jagt på gudernes skat i Byzans i det sjette århundrede. Fortidens spøgelser vil dog ikke helt give slip på dem, og sære ting begynder at ske.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2009

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 17. aug. 2009

Albummet retter sig primært til fantasylæsere fra 14-års alderen. Forsiden er flot og dynamisk og vil se indbydende ud på udstillingshylderne.

Den franske forfatter Philippe Thirault har atter allieret sig med den danske tegner Christian Højgaard, hvilket har resulteret i det andet album i serien Gudernes skat. Ligesom i første bind er der tale om en fantasy-historie sat ind i en historisk ramme, nemlig Byzans i det 6. århundrede. Lejesoldaterne Helvedeskoblet er blevet hyret af Kejserinde Augusta til at finde gudernes skat. På vejen oplever de mange, grumme eventyr, der denne gang blandt andet inkluderer spøgelser og levende døde. Højgaards tegninger er flotte i en klassisk europæisk stil og albummets farvelægning bør også roses. Historien er ikke fri for at være en smule rodet fortalt, og overfloden af velresearchede, historiske referencer tynger albummets fremdrift ned. Historien er barsk og voldsom, og blodet flyder.

Albummet er som nævnt anden del i en serie om jagten på gudernes skat. Historien og tegningerne placerer albummet i den klassiske, fransk-belgiske tegneseriestil, om end i den mere barske og voldsomme ende. Læsere af serier som Hermanns middelalderepos Tårnene i Maury-skoven vil kunne anbefales denne serie.

Karthagos spøgelser er flot tegnet og farvelagt, men er ikke helt fri for visse problemer på forfattersiden. Kan især anbefales læsere af både fantasy og historiske tegneserier inden for den klassiske, fransk-belgiske tradition.


Politiken

d. 19. sep. 2009

af

af

Søren Vinterberg

d. 19. sep. 2009


Strip!

Nr. 48 (2009)

af

af

Saffet Bozdogan

Nr. 48 (2009)


Himmelskibet

Nr. 26 (2010)

af

af

Morten Greis

Nr. 26 (2010)