Gå til indholdKarl Otto Meyer : politiker, publicist, polemiker


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

359 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2018

genre/form

biografierOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Biografi om politikeren Karl Otto Meyer (1928-2016) der gennem fire årtier var leder af det danske mindretal i Sydslesvig, og var kendt som en skarp kritiker af det vesttyske samfund


Anmeldelser (5)


28. nov. 2018

Politisk portræt af politikeren Karl Otto Meyer (1928-2016), der var med til at kæmpe for det danske mindretal i Sydslesvig. Til interesserede i dansk politik og politikere fra grænselandet.

Man kan ikke skrive historien om det danske mindretal i Sydslesvig uden også at skrive om Karl Otto Meyer (1928-2016). Gennem fire årtier var han mindretallets politiske leder med markante holdninger til, hvad det vil sige at være mindretal. Fra 1963 fik han som chefredaktør ved Flensborg Avis et talerør for mindretallets sag, og han var ikke bange for stærke standpunkter eller debat. Bogen følger Karl Otto Meyer gennem barndommen i Flensborg, flugten fra tysk militærtjeneste, uddannelsen som lærer, den politiske vækkelse og vejen over i journalistik og politik. Bogen er skrevet af Mogens Rostgaard Nissen, der er historiker og er arkiv- og forskningschef ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Med illustrationer.

Mogens Rostgaard Nissens politiske portræt er en grundigt researchet biografi om en person med markante holdninger. Portrættet er kritisk men respektfuldt. Karl Otto Meyers synspunkter delte vandene og han var ikke bange for debat.

Man kan læse mere om Karl Otto Meyer i hans egne erindringer Frihed, lighed og grænseland. [Bind] 1 og Karl Otto Meyer - dansk og nordisk forpost i KielFrihed, lighed og grænseland. Bind 1


Karl Otto Meyer - dansk og nordisk forpost i Kiel


Man kan læse mere om Karl Otto Meyer i hans egne erindringer Frihed, lighed og grænseland. [Bind] 1 og Man kan læse mere om Karl Otto Meyer i hans egne erindringer Frihed, lighed og grænseland. [Bind] 1 og Karl Otto Meyer - dansk og nordisk forpost i Kiel.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Sønderjyske årbøger

Af

Jes Fabricius Møller

2019

Arbejderhistorie

Af

Thomas Wegener Friis

2020, nr. 2

Personalhistorisk tidsskrift

Af

Peter Hertel Rasmussen

2019


Informationer og udgaver

Bog

2018