Gå til indholdKarl Dönitz : og Det Tredje Riges sidste dage


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

266 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

biografierOriginaludgave

2017


Anmeldelser (7)


20. feb. 2017

Storadmiral Karl Dönitz var en af 2. verdenskrigs mest markante skikkelser, der først blev kendt som chef for den tyske ubådskrigsførelse og senere som Hitlers efterfølger. For historisk interesserede.

Bogen fortæller om den tyske ubådskrigsførelse og KD som kvalificeret leder i søkrigen, hvor han vandt de allieredes respekt som fjende. Herefter beskrives KDs udfarende rolle i Operation Hannibal, der evakuerede over 2. mio. civile og militære fra de tyske østområder over Østersøen foran den fremstormende røde hær. Gennem hele fremstillingen redegøres sideløbende for begivenhederne i krigens sidste tid og omstændighederne, der overraskende bragte KD i spil som Hitlers efterfølger. Epilogen rehabiliterer KD som en kompetent leder, der var tro mod nazismen, men ved sine handlinger og krav til disciplinen i krigens sidste tid reddede millioner fra den røde hær og til slut også bragte kampene til afslutning uden kaos.

Bogen vil appellere til alle historisk interesserede, men fremstår mere som en militærhistorisk og historisk skildring af de til KD relaterede begivenheder i 2. verdenskrig end af en decideret traditionel personbiografi. Bogen er meget velskrevet og formår med bl.a. øjenvidneskildringer og enkeltepisoder på spændende vis både at redegøre for begivenhedernes sammenhæng i det menneskelige perspektiv og den større historiske sammenhæng.

Der er ingen dansk Dönitz biografi. Primær omtale er hidtil de 45 sider i Hitlers hjælpere


Der er ingen dansk Dönitz biografi. Primær omtale er hidtil de 45 sider i Hitlers hjælpere.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen

Politiken

Af

Steen Andersen

d. 29. mar. 2017

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 28. feb. 2017

Weekendavisen

Af

Claus Bundgård Christensen

d. 10. mar. 2017

Weekendavisen

Af

Claus Bundgaard Christensen

d. 10. mar. 2017

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Poul Grooss

2017-07-22

Marinehistorisk tidsskrift

Af

Poul Grooss

Årg. 50, nr. 3 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2017

Ebog

2017