Gå til indholdBøger / faglitteratur

Kannibalisme


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

35 sider: ill. i farver

Udgivet

2012


I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jun. 2012

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 11. jun. 2012

Det populærvidenskabelige hæfte henvender sig primært til voksne med interesse for emnet, men kan sagtens læses fra 15-16 år.

Hæftet om kannibalisme er i samme layout og høje kvalitet som de øvrige hæfter, Naturhistorisk Museum i Aarhus udgiver: tre spalter med lille typografi og et glimrende og righoldigt billedmateriale. Den drabelige titel dækker fænomenet i videste forstand, fra definition over bl.a. faktorer, der påvirker til kannibalisme, afvejning af fordele og ulemper og til seksuel og økologisk kannibalisme, ja sågar kannibalisme som livsstil. De fleste eksempler hentes i insekternes og spindlernes verden, men der er også eksempler fra mikroorganismers, fugles, fisks, pattedyrs, padders og krybdyrs verden. Der er et fyldigt og glimrende afsnit om menneskelig kannibalisme i et kulturhistorisk lys, fra de tidligste tider og til vore dages blodtransfusion, som teknisk set også er kannibalisme.

Der findes ikke lignende om emnet.

Et interessant hæfte om et til alle tider fascinerende emne med eksempler hentet primært fra insekternes verden.Informationer og udgaver

2012

Bog

Søren Toft (f. 1946)

Naturhistorisk Museum