Gå til indholdKan man se jeg har grædt? : en fortælling om at vokse op i en pæn alkoholikerfamilie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

205 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Pernille Rahbek (f. 1977) fortæller om, hvordan det er at vokse op med en mor, der hellere vil drikke alkohol end at være sammen med sine børn, men som udadtil har en perfekt facade med et pænt hjem, og om hvordan morens alkoholmisbrug har påvirket hendes undgom og voksenliv


Anmeldelser (3)


6. maj. 2015

En bog om en kvindes opvækst i en alkoholiseret familie, for alle med lyst til at læse en bog fra virkelighedens verden. Bogen er dedikeret til: Dig der aldrig lykkes med kærligheden, til dig så du ikke føler dig alene, til dig der vil vende noget af dit egen historie til din styrke m.m.

I Danmark skønnes det at ca. 120.000 børn vokser op i familier med et alkoholmisbrug. P.R. er 37 år, og hendes fortælling handler om at vokse op i en pæn alkoholikerfamilie. Allerede som barn havde hun en særlig fornemmelse for at noget var forkert i hendes familie. Hun fortæller hvordan hendes mor levede et "jetset" liv med et pensionat, 13 udlejningssomerhuse og en stor genbrugsbutik, og drak vin i det skjulte. P.R. skriver om sin opvækst, sin skolegang og om konstant at holde på sine følelser. Med årene lærer hun at lukke sig inde i et følelsesmæssigt beskyttelsesrum. Hun fungerede som storesøster for familien. Hun skriver bl.a.: Jeg var en tavlesvampen der slettede alle spor og gjorde min mors misbrug meget nemmere. P.R. giver også forslag til hvad man kan gøre ved problemet.

Desværre en virkelig historie der brænder sig ind under huden. Den giver et godt indblik i hvad alkoholmisbrug medfører. Den giver også indblik i hvad myndighederne gør/ikke gør, og lægger op til debat om konsekvenserne.

Bibbi Bergholdt fortæller i Bibbi Bergholdt bag facaden


Ingemanns land


om sit misbrug og i Ingemanns land fortæller Peter Ingemann om sin fars alkoholmisbrugBibbi Bergholdt fortæller i Bibbi Bergholdt bag facaden om sit misbrug og i fortæller Peter Ingemann om sin fars alkoholmisbrugBibbi Bergholdt fortæller i Bibbi Bergholdt bag facaden om sit misbrug og i Ingemanns land fortæller Peter Ingemann om sin fars alkoholmisbrug.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum

Litteratursiden.dk [online]

Af

Stina Holdt

2015-08-17

Børsen

Af

Maria Kentorp

2015-06-26


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015

Lydbog (net)

2015

Punktskrift

2015