Gå til indholdKaj Munk - manden og værket : udvalgte og kommenterede tekster


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

357 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Portræt af Kaj Munks (1898-1944) mangeartede virke som dramatiker, modstandsikon, lyriker, præst og samfundsdebattør suppleret med et udvalg af hans egne tekster


Anmeldelser (3)


1. jul. 2015

Introduktion til Kaj Munks liv og virke som præst og digter med en række eksempler på de tekster, han skrev. Kan anbefales alle, der fx har været optaget af Per Stig Møller og Bjarne Nielsen Brovsts bøger om digterpræsten og gerne vil læse mere om hans debatartikler, lyrik mv.

Fire universitetsfolk fortæller om Kaj Munks dramatik, lyrik og prosa, prædikener og samfundsdebatterende indlæg. Efter hvert hovedemne præsenteres og kommenteres en række af Munks egne tekster uforkortet, og de viser en meget engageret og kontroversiel debattør, der ikke er bange for at ændre mening og ikke mindst sige den højt, selv om det i sidste ende betød hans død. Bogens redaktør, Søren Dosenrode, er forskningsleder på Kaj Munk Forskningscentret under Aalborg Universitet.

Det er inspirerende at læse Kaj Munks eget sprudlende og engagerede sprog, og forskernes artikler er nemme at læse og fine eksempler på rigtig god formidling.

Der er i mange, mange år nærmest ikke udgivet nogle af Kaj Munks egne tekster, så det er på tide, at der kan tilbydes noget nyt. Tidligere på året udkom dog Per Stig Møllers lille Aldrig skal Danmark dø


, hvor Munks små månedsdigte fra 1940 blev genoptrykt og kommenteretDer er i mange, mange år nærmest ikke udgivet nogle af Kaj Munks egne tekster, så det er på tide, at der kan tilbydes noget nyt. Tidligere på året udkom dog Per Stig Møllers lille Aldrig skal Danmark dø, hvor Munks små månedsdigte fra 1940 blev genoptrykt og kommenteret.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Berlingske tidende

Af

Per Stig Møller

d. 15. jul. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 17. jun. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015