Bøger / faglitteratur

Kærlighedens sprog : mellem hende og ham


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
140 sider
Udgivet
2011
Ophav

Beskrivelse


Med en erotisk mail-korrespondance mellem 2 nyforelskede som omdrejningspunkt skitseres hvordan et sanseligt forhold udvikler sig og hvordan de 2 køn har forskelligt fokus og udtryksmåde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 23. juni 2011

Nok mest en bog for professionelle indenfor parterapeutisk arbejde. Til de lånere, der søger praktisk hjælp til at forstå partneren bedre, findes der mere oplagte tilbud, bl.a. John Grays bøger om Mars og Venus.

Forfatteren er psykolog og ønsker med denne bog at formidle, hvordan den nyeste viden om hjernen kan medvirke til bedre parforhold. Efter en kort introduktion udgøres teksten af en korrespondance mellem en mand og en kvinde, der nyforelskede udveksler erotiske emails, ind imellem iblandet tvivl og tilbagetrækning. Brevene bliver ganske kort kommenteret og suppleret med faglige indspark, og bogen læses først og fremmest som eksempel på et sanseligt forholds udvikling og på de to køns forskellige fokus og udtryksmåde. Til sidst er der mulighed for at tage en test, der viser hvilken hjernehalvdel man selv bruger mest.

Den almindelige låner vil formentlig foretrække mere praktisk orienteret litteratur, som fx John Grays Mars og Venus-serie. Fagfolk kan bruge bogen som eksempelsamling til studier i hjernens og psykens samspil i kærlighedslivet.

Et nyforelsket pars erotiske emails udgør hovedparten af denne bog, der har til formål at bibringe læseren den nyeste hjerneforskning, koblet med de to køns kommunikative forskelle. Der lægges i høj grad op til fortolkning og evt. diskussion, hvorfor bogen bedst vil kunne anvendes i faglig/studiemæssig sammenhæng. For den almene læser, der tiltrækkes af titlen, er bl.a. John Grays Mars og Venus-bøger langt mere praktisk anvendelige.