Gå til indholdKærligheden : fra første øjekast til et varigt forhold


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

187 sider: ill.

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Anmeldelser (1)


2. apr. 2009

En bog der henvender sig til læsere, der leder efter råd om kærlighedsforhold, fra det første øjekast til det faste forhold er en realitet.

Egil Linge er psykolog og Dan Josefsson er journalist. Idéen til bogen opstod efter, at Dan Josefsson havde gennemført et terapiforløb hos Egil Linge. Sammen vil de vise, at der er en vej ud af den ensomhed, mange oplever i det moderne samfund. Med udgangspunkt i tilknytningsteorien, der oprindeligt blev formuleret af den engelske psykiater John Bowlby, gives der en indføring i psykologiske mekanismer, der styrer vores vej til kærligheden. De adfærdsmønstre, der grundlægges af barnets tidligste relation til forældrene og som har konsekvenser for det voksne individs evne til nærhed og til at indgå i kærlighedsforhold, beskrives. I den praktiske del af bogen beskrives gør-det-stik-modsatte-metoden. Læseren får nogle hjælperedskaber, der gør det lettere at arbejde med metoden.

Sammenlignet med andre titler om parforhold, tager denne bog fat i de grundlæggende psykologiske mekanismer, der kan gøre det svært at få et forhold til at fungere. Kærligheden kan bruges af mænd som kvinder og heteroseksuelle så vel som homoseksuelle.

En let forståelig tilgang til den moderne psykologiske viden om kærlighed - og vejen dertil. Bogen udmærker sig ved at være fagligt funderet og skrevet i et let forståeligt sprog. En bog jeg vil anbefale til lånere, som har svært ved at få deres forhold løbet i gang.

Lektørudtalelse

Af

Sune Hundebøll


Informationer og udgaver

Bog

2009