Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Kære dødsbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

213 sider

Udgivet

2008

Ophav

Sanne Søndergaard(forfatter)
Genre og formroman, dagbøger
Målgruppe

til børn

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Agnes har besluttet sig for at tage sit eget liv på sin 15-års fødselsdag om 12 dage og starter derfor sin dødsbog, der skal forklare hendes liv med mobning og ensomhed, men alt går ikke helt efter planen


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2008

af

af

Elin Søborg

d. 25. sep. 2008

En dagbog af den mere galgenhumoristiske slags især for piger i 12-16 års-alderen, og drenge ville såmænd også både blive underholdt og belært, men vil nok ikke tage den på grund af omslagets tydelige signaler til piger.

Agnes har besluttet sig til at tage sit liv på sin 15-års fødselsdag, og for at forklare omverdenen hvorfor, starter hun sin dødsbog 12 dage, 1 time og 55 minutter før den planlagte død. Vi følger hende de sidste dage med grov mobning i skolen både fra elever og lærere, sammenstød med forældrene og en opførsel, der burde have tændt alle advarselslamper hos omgivelserne, men som bare vækker irritation og skubber hende yderligere mod selvmordet, som dog mislykkes. Agnes fortæller med en del sort humor. Sproget er letflydende og troværdigt, og personerne er levende og forståelige/genkendelige. Det er en særdeles velskrevet dansk romandebut.

Der er efterhånden mange "dagbøger" for målgruppen, denne minder mig dog mere om forfattere som Sulaima Hind, Cannie Möller og Ina Bruhn.

En god bog, der på en alvorlig og galgenhumoristisk måde sætter fokus på tunge problemer i en pubertetspiges liv og både sandsynliggør og fraråder selvmord uden løftede pegefingre.


Politiken

d. 8. nov. 2008

af

af

Bo Maltesen

d. 8. nov. 2008


Berlingske tidende

d. 3. okt. 2008

af

af

Kari Sønsthagen

d. 3. okt. 2008Informationer og udgaver

2008

Bog

Sanne Søndergaard

Gyldendal, 1. udgave

2012

Ebog

Sanne Søndergaard

Nota

2011

Ebog

Sanne Søndergaard

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2012

Lydbog (net)

indlæser: Julie Lund

Nota

2009

Lydbog (net)

indlæser: Julie Lund

Gyldendal Lyd

2012

Punktskrift

Sanne Søndergaard

Nota