Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Julen varer længe -


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

429 sider

Udgivet

2018

Ophav

Francesca Hornak(forfatter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Den engelske familie Birch må holde juleferie isoleret i deres landsted ved Norfolk. Det får hemmeligheder og fortielser til at vælte frem. Kan kærligheden og familien holde til det?


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2018

af

af

Birgit Sloth

d. 31. okt. 2018

Den engelske familie Birch må tilbringe hele juleugen sammen i isolation, og det får hemmeligheder og fortielser til at vælte frem. En rørende feel good roman for kvinder i alle aldre.

Familiens ældste datter Olivia har været udstationeret som læge i Liberia, hvor en Ebola-lignende epidemi hærger. Sammen med resten af familien er hun tvunget i karantæne, da hun kommer hjem på juleferie. Den tilbringes på et arvet landsted ved Norfolk. Alle er bekymret over smittefaren, der forstærkes af at Olivia har haft en affære med en kollega. Det holder hun for sig selv, ligesom mor Emma der har fået konstateret en kræftknude, og far Andrew der har opdaget at han har en voksen søn Jesse. Den yngste datter Phoebe går mest op i bryllupsforberedelser. Francesca Hornak er journalist, og dette er hendes første roman.

Fortællingen er opbygget kronologisk med skift mellem de fem fortællere hver dag. Det fungerer godt og giver en god føling med hver af personernes sind og stemning, samtidig med at tingene opleves fra forskellige synsvinkler. Sproget er noget ujævnt, men det opvejes af en god fremdrift i fortællingen. Det er en kærlighedsroman med en fin håndtering af tunge emner.

I Løgnerens husRosie Hopkins' søde jul


kommer masse af løgne og fortielser i en familie frem under et sommerhusophold. Stilen minder mere om Rosie Hopkins' søde jul, der dog har en mere romantisk familiejulI Løgnerens hus kommer masse af løgne og fortielser i en familie frem under et sommerhusophold. Stilen minder mere om , der dog har en mere romantisk familiejul.


Litteratursiden.dk [online]

d. 19. nov. 2018

af

af

Monica Severin

d. 19. nov. 2018


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2018

af

af

Monica Severin

d. 19. nov. 2018

Hornaks debut er både sjov og sørgelig, men mest af alt er det en god fortælling om, hvordan misforståelser og forudindtagelser kan ødelægge en familie. Familien Birch er tvunget til at tilbringe en ...Informationer og udgaver

2018

Bog

Francesca Hornak

Alhambra, 1. udgave

2018

Ebog

Francesca Hornak

Alhambra, 1. udgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Nan Rostock

Frydenlund