Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Jule-fugle-flet 2 : 24 fugle til juletræet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

60 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2010

Ophav

Lars Holmsted(forfatter, mønstre, illustrator)

Katja Karlsen(redaktør)

Henning Holmsted(mønstre)

Lene Degett(mønstre)

m.fl

Målgruppe

til børn, til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2010

af

af

Ulla Møller

d. 10. nov. 2010

En anderledes julehjertebog for hele familien. Med de 24 modeller er det oplagt at flette en ny fugl hver dag i julemåneden, så de kan pryde træet juleaften. Børn fra 12 år, der er fortrolige med fletteteknikken kan selv fremstille de fine fugle, og bogen vil være anvendelig i skolen til tema omkring jul evt. sammen med natur og teknik.

I 1999 udkom forfatterens Jule-fugle-flet med skabeloner til 20 flettede fugle. Nu er der kommet yderligere 24 arter til. Bøgerne er næsten identisk opbygget med et forord, der fortæller hvordan hele familien Holmsted er kommet i gang med at flette disse specielle julekurve, en grundig fletteanvisning, et lille afsnit med opskrifter på juleknas til julehygge, mens man fletter og endelig skabeloner til fuglene og fine farvefotografier af de færdige resultater. Hver fugl er forsynet med ornitologiske oplysninger om størrelse og levevis.

Sammenlignet med den første bog om fletning af julefugle, har omslaget til denne anden bog et frisk og nutidigt grafisk udtryk med gengivelsen af et par flettede spætter på julerød baggrund. Det lidt større, næsten kvadratiske format klæder bogen. Andre nyere titler om flettede hjerter i forskellige former er Sådan lærte min mor mig at flette julehjerter og Nissehjerter og søde detaljer begge fra 2008.

Et spændende unikt bidrag til en gammel tradition. Bogen får det til at krible i fingrene på enhver med blot en smule julesind og fingersnilde.Informationer og udgaver

2010

Bog

Illustrator: Troels Degett Holmsted

Mellemgaard, 1. udgave

2013

Ebog

Illustrator: Troels Degett Holmsted

mellemgaard, 1. udgave