Bøger / faglitteratur til børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2017

af

af

Stine Bille

d. 16. jan. 2017

Der sker ca. en million jordskælv om året. De fleste er så små, at ingen mærker dem. Hvad er egentlig et jordskælv? Og hvorfor sker det? Det kan du få svar på i denne lette fagbog. For de 8-10-årige.

Bogen fortæller om jordskælv, og giver en let forståelig forklaring på hvorfor de opstår, og hvor i verden der er flest jordskælv. Bogen beskriver hvor stor forskel der er på konsekvenserne af jordskælv i rige og fattige lande fx Haiti og Japan. I bogen er der kapitler om forskellige byggeteknikker i USA og Japan, samt hvordan børn bliver undervis i jordskælv. Bogen har små gule faktabokse. Der er mange tegninger og store fotos på alle opslag, samt stikordsregister og indholdsfortegnelse. Der er knyttet en hjemmeside til bogen, hvor der kan downloades elevopgaver og lærervejledning.

Bogen har alt, hvad en fagbog skal indeholde fx store farvefotos, faktabokse og simple illustrationer af bl.a. jordens indre. Sproget er formuleret i korte overskuelige sætninger. En god fagbog til aldersgruppen, som giver den første lette beskrivelse af jordskælv. Bogen har et solidt omslag, og er trykt på papir af en god kvalitet.

Bogen Jordskælv og tsunamierJorden er også en let fagbog til denne aldersgruppe, til de lidt ældre eller mere videnbegærlige børn kunne Jorden være en mulighedBogen Jordskælv og tsunamier er også en let fagbog til denne aldersgruppe, til de lidt ældre eller mere videnbegærlige børn kunne være en mulighed.