Gå til indholdJorden rundt i 80 træer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

240 sider: ill. i farver ; 31 cm

Udgivet

2020

genre/form

håndbøgerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Beskrivelse af 80 unikke træarters biologi og deres samspil med den omgivende natur, dyr og mennesker. Fra de europæiske og nordamerikanske træer til mere ukendte arter fra verdens fjernere egne. Hver art er illustreret med tegninger af træets form, blade, kulturhistorisk sammenhæng m.m.


Anmeldelser (4)


24. apr. 2020

Læs om verdens mest mageløse træarter i dette smukt illustrerede mesterværk skrevet til alle, der gerne vil lære mere om naturens vidunderlige verden.

Professor Jonathan Drori har et bredt naturvidenskabeligt virke bag sig, blandt andet i den botaniske have Kew Gardens i London. Han præsenterer her 80 unikke træarter. Fra de europæiske og nordamerikanske træer til eksotiske, mere ukendte arter fra verdens fjernere egne. Træernes biologi beskrives side om side med de ofte unikke og eksotiske måder, træerne symbiotisk sammenfletter sig med mennesker, planter og dyr. Hver art er illustreret med tegninger af træets form, frugter, blade, blomster og kulturhistorisk sammenhæng.

Naturformidling på niveau med den legendariske David Attenborough, og dette er måske den mest innovativt informative bog på dansk om træer siden Peter Wohllebens Træernes hemmelige liv


. Bogens smukke illustrationer minder om de planteskitser, opdagelsesrejsende botanikere i oplysningstiden bragte hjem fra imperiets kolonier. Mere en coffee table-bog end et botanisk leksikon, men en smuk og fascinerede en af slagsenNaturformidling på niveau med den legendariske David Attenborough, og dette er måske den mest innovativt informative bog på dansk om træer siden Peter Wohllebens Træernes hemmelige liv. Bogens smukke illustrationer minder om de planteskitser, opdagelsesrejsende botanikere i oplysningstiden bragte hjem fra imperiets kolonier. Mere en coffee table-bog end et botanisk leksikon, men en smuk og fascinerede en af slagsen.

Bogen bringer mindelser om David Attenboroughs bøger om planternes hemmelige liv og naturdokumentarer på tv, fx afsnit 10 om skovene i Vores planet


Danmarks træer og buske


Træer og buske i Danmark


. Danmarks træer og buske og Træer og buske i Danmark er to bud på gode titler, der dækker det danske områdeBogen bringer mindelser om David Attenboroughs bøger om planternes hemmelige liv og naturdokumentarer på tv, fx afsnit 10 om skovene i Vores planet. og Træer og buske i Danmark er to bud på gode titler, der dækker det danske områdeBogen bringer mindelser om David Attenboroughs bøger om planternes hemmelige liv og naturdokumentarer på tv, fx afsnit 10 om skovene i Vores planet. Danmarks træer og buske og er to bud på gode titler, der dækker det danske områdeBogen bringer mindelser om David Attenboroughs bøger om planternes hemmelige liv og naturdokumentarer på tv, fx afsnit 10 om skovene i Vores planet. Danmarks træer og buske og Træer og buske i Danmark er to bud på gode titler, der dækker det danske område.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 3. jul. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 23. dec. 2020

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2020-06-15


Informationer og udgaver

Bog

2020