Bøger / faglitteratur / billedværker

John Kørner (flere sprog)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
engelsk, dansk
Omfang
278 sider: alle illustrerede i farver ; 32 cm
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
billedværker

Beskrivelse


Om kunstneren John Kørners (f. 1967) liv, værker og udtryksformer. Med interview med Kørner selv og analyse af udvalgte værker.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2018

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 7. feb. 2018

Overdådig kunstbog om den danske kunster John Kørner, der blandt andet er kendt for sit store vægmaleri, der blev skabt i forbindelse med udsmykningen af Frederik VIII's Palæ på Amalienborg. Til dem med interesse i dansk samtidskunst.

Udover et stort billedmateriale indeholder bogen følgende: Et forord, en samtale mellem Marie Nipper (konstitueret kunstnerisk direktør på Tate Liverpool) og John Kørner, artiklen "Det gode med det onde" af Oliver Basciano (redaktør af ArtReview) og artiklen "Kørner-problemet" af Max Andrews (medgrundlægger af Latitudes i Barcelona). Bogen afsluttes med en biografi, hvor de vigtigste udstillinger nævnes, samt et index. Ansvarshavende redaktør på bogen er Maria Nipper. Trykt på kraftigt papir og i hardcover.

"John Kørner" er en smuk, smuk udgivelse. Flotte gengivelser af Kørners værker, på lækkert papir, og spændende kunstkritiske artikler og et godt interview, der tager læseren med ind i Kørners maskinrum. En fornem udgivelse der er dedikeret en af vor tids helt store danske kunstnere, en kunster, der har afprøvet mange forskellige udtryksformer, men som har sit faste holdepunkt i maleriet.

Andre bøger om Kørner er fx John Kørner - maleriGrafik, 1996-2015Jeg taler til jer og Grafik, 1996-2015, derudover Jørgen Leths fine dokumentarfilm Jeg taler til jer der er centreret om samtaler mellem Leth og KørnerAndre bøger om Kørner er fx John Kørner - maleri og , derudover Jørgen Leths fine dokumentarfilm Jeg taler til jer der er centreret om samtaler mellem Leth og KørnerAndre bøger om Kørner er fx John Kørner - maleri og Grafik, 1996-2015, derudover Jørgen Leths fine dokumentarfilm der er centreret om samtaler mellem Leth og Kørner.


Berlingske tidende

d. 15. maj 2018

af

af

Torben Weirup

d. 15. maj 2018