Gå til indholdJeg ved faktisk ikke hvorfor jeg er her : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

178 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


En kriseramt mand fortæller om sit livs svigt gennem skriverier til sin psykiater, og hvordan disse svigt har ført til først en besættelse og siden en behandlingsdom, fordi han ikke kunne give slip på kærligheden


Anmeldelser (5)


17. feb. 2015

Velskrevet melankolsk og psykologisk roman om en mand, der efter et forlist forhold, er i krise. Henvender sig til alle, der interesserer sig for ny dansk skønlitteratur.

Johan har fået en behandlingsdom, og romanens udgangspunkt er, at han fortæller om sit liv til psykiateren. Dennes interesse for Johans barndom og øvrige relationer, giver anledning til et dybdegående portræt af en mand i krise. Johan reflekterer bl.a. over forældrenes skilsmisse, den nye stedfars dominerende facon, og bruddet med en tidligere kæreste. Samtidig forholder han sig til sine prostataproblemer og sin mors evindelige dødsangst. Det centrale er dog kærlighedsforholdet til Lotte, som udvikler sig til en besættelse. Romanen er skrevet i minimalistisk stil. Forfatteren har tidligere udgivet bøger om litteratur, men det er hans debut som romanforfatter.

Fin, koncentreret og velkomponeret roman, som afdækker en følsom, men indesluttet mands refleksioner over sine kærligheds- og identitetsproblemer. I romanen søges sammenhængen mellem barndommens svigt og Johans manglende evne til at give slip.

Af andre bøger om mænd i krise kan nævnes Jeg nægter


Mit venskab med Jesus Kristus


Buzz Aldrin, hvor blev du af?


af Per Petterson, som har samme sproglige stil, og derudover røverhistorien Mit venskab med Jesus Kristus af Lars Husum og Buzz Aldrin, hvor blev du af? af Johan Harstad, hvor jeg-fortælleren også er i behandlingAf andre bøger om mænd i krise kan nævnes Jeg nægter af Per Petterson, som har samme sproglige stil, og derudover røverhistorien af Lars Husum og Buzz Aldrin, hvor blev du af? af Johan Harstad, hvor jeg-fortælleren også er i behandlingAf andre bøger om mænd i krise kan nævnes Jeg nægter af Per Petterson, som har samme sproglige stil, og derudover røverhistorien Mit venskab med Jesus Kristus af Lars Husum og af Johan Harstad, hvor jeg-fortælleren også er i behandlingAf andre bøger om mænd i krise kan nævnes Jeg nægter af Per Petterson, som har samme sproglige stil, og derudover røverhistorien Mit venskab med Jesus Kristus af Lars Husum og Buzz Aldrin, hvor blev du af? af Johan Harstad, hvor jeg-fortælleren også er i behandling.

Lektørudtalelse

Af

Erik Elkjær Koch

Berlingske tidende

Af

Erik Svendsen

d. 26. maj. 2015

Politiken

Af

May Schack

d. 8. apr. 2015

Berlingske tidende

Af

Niels Houkjær

d. 18. apr. 2015

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 6. mar. 2015


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2015

Bog

2015

Ebog

2015

Lydbog (cd)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015