Gå til indholdJeg taler til jer : Helge Bille Nielsens mened & levninger : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

200 sider: ill.

Udgivet

2011

genre/form

roman,

satireOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Satirisk nøgleroman om personer og intriger i det københavnske forfatter- og kritikermiljø


Anmeldelser (6)


29. sep. 2011

Nøgleroman om personer og intriger i det københavnske litterære miljø. Vil mest appellere til læsere der i forvejen er godt opdaterede via hovedstadsavisernes litteratursider.

På trods af at Claus Beck-Nielsen, alias Helge Bille Nielsen, som beskrevet i romanens start, endegyldigt afgik ved døden og i et stort mediestunt blev ført til graven i oktober 2010 optræder begge navne ikke desto mindre på bogens titelblad. Ifølge forordet - der angiveligt skulle være skrevet af Claus Beck-Nielsen - trækker han og Das Beckwerk her for sidste gang i "Nielsen-kostumet for endegyldigt at følge denne nedslidte figur ud af historien." Uanset hvem forfatteren måtte være, er det en grov satirisk og undertiden udleverende beskrivelse af det københavnske forfatter- og kritikermiljø med Nielsen selv, Lars Bukdahl og Ib Michael som nogle af aktørerne. Ingen går ram forbi i den pseudodokumentariske blanding af autentiske og fiktive blog-indlæg, mails og artikler, hvor grænserne mellem biografi og roman, fakta og fiktion er flydende.

Blandt mange referencer henviser romanen selv til en tidligere litterær nøgleroman, Klaus Rifbjergs Marts 1970. Det nyeste eksempel er Thomas Hvid Kromanns Saksehånd fra i år.

Der lægges mange røgslør og blindgyder ud i romanen, der satirisk og ofte grovkornet benytter sig af dobbeltkontrakter og selviscenesættelse som - uanset hvem forfatteren måtte være - er helt i Claus Beck-Nielsen ånd, men måske også nu har nået grænsen for hvad konceptet kan bære.

Lektørudtalelse

Af

Jens Hjøllund

Berlingske tidende

Af

Per Krogh Hansen

d. 10. okt. 2011

Jyllands-posten

Af

Jon Helt Haarder

d. 9. okt. 2011

Politiken

Af

Per Theil

d. 15. okt. 2011

Berlingske tidende

Af

Jeppe Bangsgaard

d. 10. okt. 2011

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 7. okt. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2011