Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Jeg læser om Danmark


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

25 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

Ophav

Kim Boye Holt(forfatter)
Genre og formundervisningsmaterialer
Sværhedsgrad

for 2. klasse, for 3. klasse, for 4. klasse


Beskrivelse


Om Danmarks geografi, biologi, historie, hverdag og traditioner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Steen Agger

2007

2 bøger i serien Jeg læser om lande. Der er tidligere udkommet en del andre bøger om europæiske lande i samme serie. Bøgerne er primært beregnet til selvstændig, faglig læsning på 2.-4. klassetrin. Man kan abonnere på lærervejledning og elevopgaver på forlagets hjemmeside.

I bøgerne fortælles kort om landenes geografi klima, planter og dyr, hvad landet er kendt for, skoleforhold, madopskrifter, historie og statistik. I bogen om Polen kan de statistiske oplysninger sammenlignes med tal fra Danmark. Der findes også stikordsregister og en kort litteraturliste. Bøgerne er forsynede med gode fotografier, kort og tegninger. Teksten er forholdsvis let at læse. Sammensatte ord skrives med bindestreg.

Der findes andre bøger om Danmark til målgruppen. Danmark (3. oplag 2006) i serien De små fagbøger har også en kortfattet omtale af vort fædreland med relevante oplysninger for målgruppen. Endvidere findes Danmark (2003) i serien Første fakta. Eksisterende bøger om Polen er noget sværere at læse.

Et par for målgruppen relevante bøger med de vigtigste oplysninger om landene og med små, sjove indslag som fx madopskrifter, skikke og sprogeksempler. Bøgerne kan i skolerne bruges til faglig læsning på 2.-4. klassetrin.Informationer og udgaver

2007

Bog

Kim Boye Holt

Geografforlaget, 1. udgave

2015

E-bog

Kim Boye Holt

Nota