Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Japan mellem øst og vest


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
174 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
undervisningsmaterialer
Målgruppe
for gymnasiale uddannelser, for historieundervisning, for hf, for stx
Undervisning
til skolebrug

Beskrivelse


Skildring af Japans historie med hovedvægten lagt på de sidste 200 år, der tillige giver et indblik i landets kultur og selvforståelse. Med kildetekster.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2011

af

af

Per Månson

d. 25. maj 2011

Bogen er først og fremmest til undervisningsbrug på ungdomsuddannelserne, men kan også give godt udbytte til den almindeligt interesserede eller nuværende eller kommende Japan-turist.

Forfatterne er henholdsvis lektor i Japans historie ved Århus Universitet, og gymnasielærer i bl.a. historie. Bogen er en gennemgang af Japans historie de sidste 200 år med fokus på forholdene til omverdenen - især de nære asiatiske naboer og Vesten. Til hvert afsnit er der en del kilder af både journalistisk, officiel, faglitterær og skønlitterær art, og bogen er gennemillustreret med ofte desværre meget små billeder med lille typografi, men de fleste gymnasieelever har vel bedre syn end en ældre lektør. Vægtige afslutningskapitler omhandler det nuværende Japans forhold til egen fortid og kildekritisk gennemgang af officielle historieskrivninger. Bogen kan bruges til flere tværfaglige opgaveforløb.

I 2009 udkom svenske Lars Vargös Japan : kultur og historie, der ikke er en decideret undervisningsbog. De fleste øvrige udgivelser de seneste 10-20 år har fokuseret på enkelte perioder/episoder af landets historie.

En sober undervisningsbog, der også kan læses af almindeligt interesserede og Japan-rejsende.


Gymnasieskolen

Årg. 94, nr. 19 (2011)

af

af

Sune Weile

Årg. 94, nr. 19 (2011)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 190 (2011)

af

af

Karsten Faurholt

Nr. 190 (2011)Informationer og udgaver