Gå til indholdJa


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

120 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


En unavngiven videnskabsmand har isoleret sig i en lille østrigsk landsby for at hellige sig sin forskning. Isolationen medfører imidlertid depression, livslede og ensomhed. En ensomhed der først letter, da han begynder at gå ture i skoven med en persisk kvinde


Anmeldelser (7)


13. nov. 2019

En melankolsk videnskabsmands livskrise får fatale følger for hans samtalepartner, en persisk kvinde. For læsere af socialhistorisk eller modernistisk litteratur fra det 20. århundrede.

En unavngiven videnskabsmand har isoleret sig i en lille østrigsk landsby for at hellige sig sin forskning. Isolationen medfører dog ikke et videnskabelige gennembrud, men depression, livslede og kontaktløshed og videnskabsmanden opsøger derfor i sin elendighed vennen Moritz for at afsløre sin ensomhed. Hos Moritz møder han imidlertid et schweizisk ægtepar og i den kvindelige halvdel, en persisk kvinde, møder han en skattet samtalepartner, der hjælper ham med at bearbejde sin livskrise. De seneste 10 år er en stor del af Thomas Bernhards mange skuespil og romaner forfatterskab blevet oversat til dansk. Forfatterskabet behandler ofte problemer ved den moderne civilisation, kultur og tradition.

Eksperimenterende og svært tilgængeligt værk uden kapitler, med meget lange sætninger, der som en monolog eller bevidsthedsstrøm elegant flyder over siderne. Monologens tankestrømme afdækker langsomt fortællerens vanskelige sind, på den ene side længes han efter isolation og fordybelse, på den anden higer han efter menneskelig kontakt.

Bogen lægger sig tæt op af Bernhards øvrige forfatterskab både sprogligt og indholdsmæssigt. En anden filosofisk samtale mellem et umage par udspiller sig i Mig og Josefine


Bogen lægger sig tæt op af Bernhards øvrige forfatterskab både sprogligt og indholdsmæssigt. En anden filosofisk samtale mellem et umage par udspiller sig i Mig og Josefine.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Atlas [online]

Af

Lasse Skjold Bertelsen

2020-01-09

Kristeligt dagblad

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 6. jan. 2020

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 21. nov. 2019

Weekendavisen

Af

Jørgen Herman Monrad

d. 22. nov. 2019

Information

Af

Thomas Thurah

d. 1. nov. 2019

Standart

Af

Rasmus Steffensen

Årg. 34 nr. 1 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2019