Bøger / faglitteratur / kogebøger

Italiensk inspiration : autentisk italiensk mad til familie og venner med mange opskrifter og tips


Beskrivelse


Madopskrifter på italienske retter samt præsentation af den italienske kulinariske tradition med utallige specialiteter, vigtige spiseritualer og informationer om Italiens gastronomiske historie. Med anvisning på hvordan man vælger den rigtige italienske vin til de forskellige retter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2009

af

af

Kent Skov

d. 28. aug. 2009

Bogen henvender sig til den let øvede amatørkok, der er interesseret i at stifte bekendtskab med et lidt bredere udvalg af italienske retter og få lidt baggrundsviden.

Italiensk kogebog oversat efter et hollandsk forlæg. Bogen er rigt illustreret, så de mange fotos i denne særlige kategori af kogebøger fremstår som den bærende appetitvækker. Den følger det traditionelle italienske måltids opbygning, hvor der efter det første afsnits basisopskrifter med et lidt underligt miks af pizza-, salat- sugo- og brødopskrifter, følger kapitler med antipasti, primi, secondi, og dolci (desserter). Byder samtidig på et hurtigt strejftog gennem de forskellige regioners særpræg og kommer på den måde omkring det kendte udvalg af salater, supper, risotto- og pastaretter samt retter med fisk, kød og vildt. Blandt gengangerne er der også et par gode mindre kendte retter med knurhane, multe og kanin. Afslutningsvis tre korte bud på menusammensætninger og et samlet register med retterne både på italiensk og dansk. Hvert hovedafsnit med opskrifter har en forklarende indledning med baggrund og regionale karakteristika og lidt info om de italienske vintyper og druer.

Blandt de mange bøger om det italienske køkken ligger denne i den pæne, ret traditionelle og overskuelige ende, som fx Frokost på italiensk og Middelhavsmad.

Veltilrettelagt og velillustreret, men ikke opsigtsvækkende kogebog om italiensk mad med et overvejende traditionelt udvalg af retter fra de forskellige regioner.Informationer og udgaver