Gå til indholdIntet at fortryde : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

377 sider

Udgivet

2010

genre/form

romanOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Da Vegard kører i sommerhuset med de tre børn, bliver hans kone, Heidi, tilbage fordi hun skal færdiggøre noget arbejde. Men i stedet mødes hun med sin elsker på et hotel og giver sig sine drifter i vold. I krydsklip følger vi mandens og kvindens reflektioner og tanker om hinanden og om de mange uindfriede forventninger


Anmeldelser (6)


19. maj. 2010

Romanen om ægteskab, familie og utroskab kan foregå alle steder, og kan læses af alle, der holder af god litteratur.

Sommerferien venter for forældrene Heidi og Vegard og deres tre børn. Heidi har et halvårsregnskab, der skal gøres færdigt, så hun bliver forsinket et døgn. Det er dog sin elsker, Mikkel, hun skal mødes med om natten. Imens Vegard kører til sommerhuset og tager sig kærligt og omsorgsfuldt af børnene, så de ikke savner deres mor, begynder han at reflektere over ægteskabet, om forandringerne, om eksistentiel ensomhed midt i alt det nære. Heidi giver sig drifterne i vold med brændende begær og heftig elskov. Hun vil have det hele, men kan ikke slippe det hun har. Der krydsklippes mellem de to hovedpersoner og spændingen stiger, da Heidi lyver sig til mere tid med elskeren. Forfatteren har tidligere udgivet den fine prisbelønnede kollektivroman Weekend, 2009.

Både i stil og indhold minder bogen om Katrine Grünfelds små romaner om moderne hverdagsliv.

Det er en intens, velkomponeret spændende roman om ægteskab, utroskab, drifter og følelser. En ualmindelig vellykket roman om hverdagslykke, forældreglæde, kærlighed og fællesskab, men samtidig viser den det komplekse forhold mellem mand og kvinde i tiden og om det umulige i at indfri hinandens forventninger.

Lektørudtalelse

Af

Anny Skov Madsen

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 7. jun. 2010

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 6. jun. 2010

Kristeligt dagblad

Af

Anders Juhl Rasmussen

d. 24. jun. 2010

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 4. jun. 2010

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 18. jun. 2010


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2011

Lydbog (cd-mp3)

2011

Lydbog (cd)

2011

Bog

2010

Bog

2010

Bog

2010