Gå til indholdIntensiv læseundervisning på mellemtrinnet : en praksisnær fortælling om planlægning, gennemførelse og evaluering af tiltag for elever i læse- og skrivevanskeligheder


Beskrivelse


En forskningsbaseret og praksisforankret beskrivelse af et intensivt undervisningstilbud til tre elever med dysleksi


Anmeldelser (3)


17. feb. 2016

Praksisfokuseret beskrivelse af intensiv læseundervisning af tre elever på mellemtrinnet med dysleksi. For grundskolens undervisere generelt - især læsevejledere og speciallærere - samt til brug i forbindelse med uddannelse og efteruddannelse indenfor disse fagområder.

Bogen er blevet til på baggrund af et forskningsprojekt i Norge, men er skrevet så den er tilpasset det danske skolevæsen. Vi følger undervisningen af tre elever i femte klasse med behov for læsepædagogisk støtte. Bogen er delt i fire dele. Del 1 præsenterer baggrunden for projektet og de relevante teorier bag. Del 2 fokuserer på udredningen af eleverne samt udvikling af pædagogiske tiltag. Del 3 omhandler gennemførelsen af tiltagene. Afslutningsvis evaluerer del 4 på forløbet. Teksten er teoretisk funderet, men samtidig meget praksisnær.

Det er en fantastisk bog for læsevejledere, speciallærere og lærere i al almindelighed, som søger redskaber til arbejdet med elever med læsevanskeligheder.

Læsning af denne bog kan suppleres med læsning af andre bøger om læseundervisning. Dem er der mange gode af. Eksempelvis Jørgens Frosts bøger Løft læseundervisningen


Håndbog i læsevejledning


og Håndbog i læsevejledningLæsning af denne bog kan suppleres med læsning af andre bøger om læseundervisning. Dem er der mange gode af. Eksempelvis Jørgens Frosts bøger Løft læseundervisningen og Læsning af denne bog kan suppleres med læsning af andre bøger om læseundervisning. Dem er der mange gode af. Eksempelvis Jørgens Frosts bøger Løft læseundervisningen og Håndbog i læsevejledning.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Bente Qvist Okholm

2016-04-28

Læsepædagogen

Af

Lotte Bolø

Årg. 64, nr. 4 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016