Gå til indholdBøger / faglitteratur

Insekternes planet : om de sære, nyttige og fascinerende småkryb vi ikke kan leve uden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

233 sider: ill.

Udgivet

2019

Ophav

Casper Kielland(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 29. apr. 2019

Det kribler og krabler overalt i naturen og bogen formidler, på fantastisk og humoristisk vis, vigtigheden af insekternes liv og eksistens for os mennesker og for Jorden. For læsere som ønsker mere viden om Jordens dyr, natur og miljø.

Bogen handler om de fascinerende småkryb som mennesker ikke kan leve foruden og spænder bredt fra insekternes opbygning, hvordan de sanser omgivelserne, til deres bizarre sexliv. Bogens kapitler går også i dybden med insekternes komplicerede samliv med andre insekter og planter. De sidste kapitler i bogen handler om insekternes indviklede forhold til os mennesker, hvordan de bl.a. bidrager til vores madforsyning og hvad vi mennesker kan gøre for at insekterne får bedre livsvilkår, da Jordens overlevelse afhænger af dem. Forfatteren er professor på Norges miljø- og biovidenskabelige universitet.

En fantastisk bog som formidler spændende og meget relevant viden om insekternes vigtige liv og betydning for dyr, natur og mennesker. Bogen er tillige rigtig godt fortalt og med humoristiske indslag undervejs. Man bliver meget nysgerrig på at vide mere om de pågældende insekter og bogen lægger op til stor refleksion over vigtigheden af de små seksbenede småkryb.

Hvis man ønsker lignende gode bøger om naturen som både er informative og virkelig godt formidlede og fortalt, så er bøgerne Træernes hemmelige livDyrenes hemmelige liv


og Dyrenes hemmelige liv af Peter Wohlleben meget anbefalelsesværdigeHvis man ønsker lignende gode bøger om naturen som både er informative og virkelig godt formidlede og fortalt, så er bøgerne Træernes hemmelige liv og af Peter Wohlleben meget anbefalelsesværdige.


Litteratursiden.dk [online]

d. 24. maj. 2019

af

af

Jette S. F. Holst

d. 24. maj. 2019


litteratursiden.dk

d. 24. maj. 2019

af

af

Jette S. F. Holst

d. 24. maj. 2019

Humoristisk, tankevækkende og virtuos bog om insekternes enorme betydning for vores økosystem. De fleste af os er ikke særligt glade for myrerne, når de om foråret marcherer ind i vores huse. Eller fo...


Jyllands-posten

d. 26. maj. 2019

af

af

Lars Ole Knippel

d. 26. maj. 2019


Kristeligt dagblad

d. 8. jun. 2019

af

d. 8. jun. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Anne Sverdrup-Thygeson

Gyldendal, 1. udgave

2019

Ebog

Anne Sverdrup-Thygeson

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: Dorrit Stender-Petersen

Nota

2019

Punktskrift

Anne Sverdrup-Thygeson

Nota