Gå til indholdInklusion - fra skole til samfund


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

243 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Forfatteren argumenterer for, at samfundet skal inkludere alle mennesker i et godt voksenliv, og derfor også inkludere næsten alle børn i folkeskolen, og gennemgår tre forskellige grunde til, hvorfor inklusion er en vanskelig opgave


Anmeldelser (4)


23. okt. 2012

Denne debatbog om inklusion i folkeskolen henvender sig ikke bare til lærere, pædagoger og studerende indenfor de to fagområder, men også til skoleledere, skolebestyrelser, skolepolitikere samt andre af skoleverdenens beslutningstagere. Inklusionsbegrebet debatteres både pædagogisk og samfundsrelateret, hvilket også gør bogen relevant for samfundsdebattører samt politikere generelt.

Bogen giver forfatterens bud på, hvad meningen med inklusion i folkeskolen er både skolemæssigt og samfundsmæssigt. Budskabet er, at den inkluderende skole er den gode skole for alle. Bogen kan læses i sin helhed, men også sagtens læses i uddrag. Bogen indledes med et resume af bogens konklusioner, som gør det let at vælge relevante kapitler.

Sammen med denne bog vil det være oplagt også at læse nogle af Rasmus Alenkærs bøger om inklusionsbegrebet, fx Den inkluderende skole : en grundbog, 2008 og Den inkluderende skole i et ledelsesperspektiv, 2009. Lærer- og pædagogstuderende kan også med fordel kombinere denne udgivelse med udgivelser af Niklas Luhmann om systemteorien som eksempelvis Indføring i systemteorien, 2007.

Aktuel og vedkommende debatbog om inklusion i folkeskolen.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Kirsten Krogh-Jespersen

2012-11-30

Danske kommuner

Af

Arne Sloth Kristoffersen

Årg. 43, nr. 33 (2012)

Specialpædagogik

Af

Brian Degn Mårtensson

Årg. 33, nr. 1 (2013)


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Bog

2012